Ето и продуктите, докато не сме ги забравили:
500 г суров спанак;
около 400 г стерилизирана царевица;
2 яйца;
2-3 скилидки чесън;
200 г сурови печурки;
2 червени чушки, печени и обелени;
1 ч.л. горчица.
Нарязваме гъбите по на едро и за минута ги задушаваме със
зехтин в дълбок тиган. Махаме ги от огъня и добавяме ситно нарязания чесън, а след
това и горчицата. Оставяме ги да изстинат, като през това време печурките
пускат от сока си, който използваме за дресинг. Щом изстинат, ги смесваме с нарязаните
чушки и спанака. Яйцата запържваме в същия тиган, но постоянно бъркаме, за да
станат на фини късчета.
Продуктите по-горе стигат точно за четири порции. И пак ти казваме - рецептата
е по спомен, не успяхме да я открием в готварските книги, но ни се получи.
Фотография Васил Танев
Още от Всичко на масата:
- В очакване на Black Friday eMAG представя My Wallet в България
- От Черно море до ледената Антарктика – изложба в Централни хали разкрива удивителното разнообразие на птиците по света
- Уроци по народни танци за чужденци стартират от тази събота в Централни хали
- Българският моден бранд LAZARINI открива 2 нови обекта в София
- Суши майсторите на Happy са шампионите в Sushi Cup 2025, която е част от официалните квалификации за Световната купа в Токио
- 14 юни – Световен ден на кръводарителя
- Мисия “Имен ден” или как да избереш подходящ подарък само с няколко клика на телефона
- Ученици могат да изкарват 1 300 лв. в BILLA
- eMAG Black Friday 2024: Спестявания за над 29 милиона лева и 37% клиенти Genius
- Празник на българския вкус в BILLA със специална селекция от местни продукти
Коментари