До скоро избягвахме италианския зеленчук радикио само защото нагарча. Използвахме
го главно за декорация, но тия дни нещо го преоткрихме - в комбинация с круши,
орехи и синьо сирене. Идеята е на Денница Дойчева, главен готвач в ресторант CRU,
която услужливо ни даде рецептата си. Ето и какво ни трябва за четири порции:
1 бр. салата радикио,
2 бр. круши,
200 г синьо сирене,
50 г орехи,
50 мл зехтин,
100 мл мед,
сол и прясно смлян черен пипер на вкус.
Всяка една от крушите нарязваме на четири парчета, без да ги обелваме. Накъсваме радикиото, натрошаваме на едро орехите и синьото сирене, след което ги
смесваме в дълбока купа. Заливаме със зехтин и мед, поръсваме със сол и пипер и
сме готови.
ресторант CRU на „Цар Асен" 45, както и на www.crugreenfood.com
Фотография Васил Танев
Още от Всичко на масата:
- В очакване на Black Friday eMAG представя My Wallet в България
- От Черно море до ледената Антарктика – изложба в Централни хали разкрива удивителното разнообразие на птиците по света
- Уроци по народни танци за чужденци стартират от тази събота в Централни хали
- Българският моден бранд LAZARINI открива 2 нови обекта в София
- Суши майсторите на Happy са шампионите в Sushi Cup 2025, която е част от официалните квалификации за Световната купа в Токио
- 14 юни – Световен ден на кръводарителя
- Мисия “Имен ден” или как да избереш подходящ подарък само с няколко клика на телефона
- Ученици могат да изкарват 1 300 лв. в BILLA
- eMAG Black Friday 2024: Спестявания за над 29 милиона лева и 37% клиенти Genius
- Празник на българския вкус в BILLA със специална селекция от местни продукти
Коментари