Затова и малцина се
справят от първия път, а ние след третия
изгубихме всякакво желание. Тази неделя
обаче се задава работилница по темата
и нещо пак ни жегна да се пробваме в
начинанието. Опитната Офелия
Николова ще направи едно показно в
+това, а защо точно тя - защото
домакините на събитието направо
боготворят нейните тиквеници и баници.
От Офелия успяхме да измъкнем само
продуктите и пропорциите за тестото,
останалото каза, че трябва да се види
на място.
За да напълни една тава,
са й необходими:
300 мл хладка вода,
около кило брашно
(обикновено или специално за баници),
щипка сол,
1 с.л. олио,
1 с.л. оцет.
Омесва тестото и го
разделя на топки, оставя ги да престоят
10-15 минути, след което започва да ги точи
и разтегля, докато станат тънки като
вестник. Плънката може да е всякаква - със сирене, яйце, ябълки, тиква с канела,
кисело мляко и праз лук, или кой с каквото
обича. Но какъв е личният й фаворит ще
разберем в неделя.
Работилницата за
точене на кори с Офелия Николова е на
19-и от 11:00 в +това,
а входът
от 15 лв. включва подбраните от нея продукти;
записването става на go@plustova.com
Фотография Васил Танев
Още от Всичко на масата:
- Какво трябва да направят фирмите преди 1 януари: софтуер, касови апарати, документи
- В очакване на Black Friday eMAG представя My Wallet в България
- От Черно море до ледената Антарктика – изложба в Централни хали разкрива удивителното разнообразие на птиците по света
- Уроци по народни танци за чужденци стартират от тази събота в Централни хали
- Българският моден бранд LAZARINI открива 2 нови обекта в София
- Суши майсторите на Happy са шампионите в Sushi Cup 2025, която е част от официалните квалификации за Световната купа в Токио
- 14 юни – Световен ден на кръводарителя
- Мисия “Имен ден” или как да избереш подходящ подарък само с няколко клика на телефона
- Ученици могат да изкарват 1 300 лв. в BILLA
- eMAG Black Friday 2024: Спестявания за над 29 милиона лева и 37% клиенти Genius
Коментари