Караме направо, щото сме толкова гладни, че нямаме никакво търпение.
Трябва ни следното:
500 г боб,
250 г домати,
4 моркова,
1 глава лук,
50 г олио или зехтин за готвене,
1 с.л. захар,
сол на вкус.
Сваряваме боба в компанията на лука, зехтина и морковите, предвидливо
нарязани на кубчета. След като нещата поуврат, добавяме белените домати, захарта
и посоляваме на вкус. Допълнително поръсваме с джоджен, черен и червен пипер,
който може и да е лют, стига да траем на люто. Десет минути преди да врътнем
копчето на котлона, слагаме шепа сушени манатарки, а за по-автентично, сервираме
в глинен съд.
Айде, и Весела Коледа.
Фотография Васил Танев
Още от Всичко на масата:
- В очакване на Black Friday eMAG представя My Wallet в България
- От Черно море до ледената Антарктика – изложба в Централни хали разкрива удивителното разнообразие на птиците по света
- Уроци по народни танци за чужденци стартират от тази събота в Централни хали
- Българският моден бранд LAZARINI открива 2 нови обекта в София
- Суши майсторите на Happy са шампионите в Sushi Cup 2025, която е част от официалните квалификации за Световната купа в Токио
- 14 юни – Световен ден на кръводарителя
- Мисия “Имен ден” или как да избереш подходящ подарък само с няколко клика на телефона
- Ученици могат да изкарват 1 300 лв. в BILLA
- eMAG Black Friday 2024: Спестявания за над 29 милиона лева и 37% клиенти Genius
- Празник на българския вкус в BILLA със специална селекция от местни продукти
Коментари