Ароматна гозба от тиквички, яйца и сирене - за нула време

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

тиквички - 1 кг

кисело мляко - 400 г

яйца - 3 бр.

сол

копър - свеж

чесън - 3 - 4 скилидки


зехтин - 3 с.л.

брашно - за овалване

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете и нарежете тиквичките на колелца.

2. Посолете ги със сол и ги оставете за около 20 минути.

3. Оваляйте тиквичките в брашно и отстранете излишното.

4. Поръсете тава с незалепващо дъно със зехтин.

5. Наредете тиквичките и ги изпечете до златист загар.

6. Разбийте яйцата и прибавете киселото мляко. Разбийте да еднородност.

7. Полейте равномерно и запечете тиквичките на фурна до готовност на млечната смес.

8. Поръсете тиквичките със свеж копър и ситно счукан чесън.

 

Приятен апетит!