Бърза лазаня със спанак и сирена у дома

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

спанак - 1 кг замразен

лук - 1 бр.

чесън - 1 скилидка

яйца - 1 бр.

краве сирене - 1 бучка

сол


черен пипер

кашкавал - 4 сирена, 200 г настъргани

за бешамела

брашно - 1 1/2 с.л.

краве масло - 1 бучка

прясно мляко - 700 до 800 мл

индийско орехче

кори за лазаня

 

Начин на приготвяне:

Изчистете, измийте и нарежете спанака.

Обелете лука и нарежете на дребно.

Задушете ги в малко мазнина на котлона.

Добавете спанака и изчакайте леко да се запържи.

Махнете от котлона и счупете яйцето.

Натрошете кравето сирене и разбъркайте.

Оставете да се охлади.

Направете Бешамела през това време.

В тенджера разтопете кравето масло и запържете брашното.

Разредете с прясното мляко и намалете котлона.

Настържете индийското орехче и добавете сол.

Сгъстете до желана гъстота.

Махнете от котлона и заделете.

Корите за лазаня пригответе според указанията на опаковката.

В подходяща тава сложете на дъното малко от Бешамела.

Покрийте плътно с корите за лазаня.

Сложете малко от плънката, Бешамел, кори и така до изчерпване на количествата.

Завършете лазанята с кори.

Отгоре изсипете останалия Бешамел.

Поръсете с настърганите 4 сирена и запечете перфектната лазаня със спанак и сирена в загрята фурна на 200 °C до готовност.

 

Приятен апетит!