Бърз и лесен здравословен десерт с какао

icon
Sofialive.bg
Източник: Стоп кадър

Необходими продукти:

сметана - 100 мл течна с висок процент масленост

еритритол - 100 г

бадемов тахан - 100 г

какао - 35 г натурално

авокадо - 1 бр.

гума - 1/2 ч.л. ксантанова


какао - за поръсване натурално

 

Начин на приготвяне:

1. В подходяща купа поставете месестата част на едно авокадо и разбийте с пасатор или блендер, след това добавете бадемовия тахан.

2. В метален съд поставете сметаната, еритритола и ксантановата гума, разбъркайте добре. Сместа трябва да заври около минута.

3. Добавете какаото и пасирайте.

4. Добавете шоколадовата смес към сместа от авокадо и тахан.

5. Разбийте до хомогенна смес.

6. Изсипете в подходящи купички или чашки.

7. Поръсете с какао отгоре.

8. Сложете в хладилника за поне два часа.

Можете да украсите по желание и да добавите продове.

 

Приятен апетит!