Бързо брауни с череши и извара

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

масло - 60 г

черен шоколад - 60 г

захар - 1 ч.ч.

яйца - 2

прясно мляко - или вода 1 ч.ч.

ванилия


череши - без костилки 1 ч.ч.

какао - 1 с.л

извара - сладкарска 1 ч.ч.

брашно - 1.5 ч.ч.

бакпулвер - 1

 

Начин на приготвяне:

Първо, разтопете маслото и шоколада за една минута в микровълновата.

Разбъркайте да стане еднородна смес.

Към нея добавете половин чаша захар, какаото, водата или прясно мляко, бакпулвер и разбъркайте добре.

Следва ванилия и брашното.

Получава се по гъсто тесто, така трябва да е, ако вашето е като кексово, просто добавете още една лъжица брашно.

Половината от тази шоколадова смес изсипете в намазана с масло форма с размери 20/35 см приблизително.

А върху сместа разпределете изварата, развита с половин чаша захар и едно яйце.

Върху бялата смес разпределете черешите без костилки.

Към останалата шоколадова смес прибавете едно яйце и разбъркайте добре. Така сместа става по-течна и лесно я разпределяте върху черешите и бялата смес.

Печете на 160 °C с вентилатор до суха клечка!

Добре охладен черешовия сладкиш нарязвате на парчета.

Може да се поръси сочното брауни с малко пудра захар или какао.