Царевичен кекс със сирене и маслини

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

яйца - 2 бр.

кисело мляко - 200 г

сода бикарбонат - 1 ч.л. равна

сол - 1/2 ч.л.

царевичен грис - 60 г

брашно - 100 г


олио - 100 мл

маслини - 100 г без костилки

сирене - 100 г

риган - 1 ч.л. сух

краве масло - за намазване на тавата

царевичен грис - за поръсване

Кардиолог обясни как да пазим сърцето си в жегите


Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата и прибавете към тях киселото мляко, предварителна смесено със содата.

Добавете солта, олиото, царевичния грис и брашното и разбъркайте, до хомогенна смес.

Накрая добавете едро натрошено сирене.

Намажете правоъгълна тавичка с малко масло и я поръсете с царевичен грис.

Прехвърлете сместа за соления кекс в тавата и сложете отгоре маслините.

Поръсете кекса със сирене със сух риган и сложете да се пече в загрята фурна на на 200 градуса първите 10 минути.

След това намалете температурата на 170 градуса и продължете печенето още 15 минути, до златист загар.