Китайски ориз с яйца и зеленчуци

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

дългозърнест ориз - 200 г

зеленчуков бульон - 400 мл

грах - 60 г замразен

царевица - 60 г от консерва

моркови - 1 бр.

пресен лук - 3 стръка


чесън - 2 скилидки

люти чушки - 1 червена

соев сос - 30 мл

яйца - 2 бр.

олио - 200 мл за пържене

сол - на вкус

 

Начин на приготвяне:

Сварете дългозърнестия ориз във вода или бульон.

След като стане готов, се разбърква, за да изпръхне и да не се слепи.

Морковът, лютата чушка, чесънът и зеленият лук се нарязват на ситно.

Запържете леко. Прибавете към ориза.

Загрейте в малко олио и изпържете яйцата, разбърквайки, за да станат на парцали.

Добавете сладката царевица и зеления грах.

Прибавете сварения ориз, соевия сос, лютия и червен пипер.

Посолете на вкус и запържете за няколко минути.

Сервирайте пържения ориз със соев сос и малко скълцан зелен лук.