Патладжани на фурна

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

патладжани - 3 бр.

домати - 400 г консервирани белени

чесън - 3 - 4 скилидки

олио - за пържене

сол

зеленчукова подправка


магданоз

захар - 1 с.л.

 

Начин на приготвяне:

Почистете патладжаните и ги нарежете на колелца.

Сложете резенчетата патладжан в купа, посолете със сол и покрийте със студена вода.

Оставете така за около 20 минути.

Излейте водата от патладжаните, измийте ги и ги подсушете с домакинска хартия.

Загрейте олио за пържене.

Потопете патладжаните в брашно от двете страни и изпържете до златисто.

В подходяща тава за печене сложете част от консервираните белени домати.

Намачкайте с вилица и подредете отгоре патладжаните.

Върху патладжаните сложете и останалата част от доматите.

Овкусете със сол, поръсете със захарта и долейте 1/2 ч.ч. вода.

Поръсете със счукан чесън и зеленчукова подправка.

Печете патладжаните в загрята фурна до готовност, докато ястието се сгъсти и остане на мазнина.

Преди поднасяне гарнирайте с магданоз.