Необходими продукти:
пилешки дреболии - 600 г (дробчета, сърца, воденички)
зелен лук - 2 връзки
олио - 6 с.л.
гъби - 300 г
лапад - 150 г
манголд - 150 г
ориз - 300 г
джоджен - пресен
девесил - пресен
сол
черен пипер - 1/4 ч.л.
Начин на приготвяне:
Пилешките дреболии се сваряват в подсолена вода.
Когато се сварят, се отцеждат и нарязват на дребно.
Зеленият лук се почиства, нарязва на дребно и слага в тиган с загрято олио.
Запържва се за две-три минути, след което към него се прибавят почистените и нарязани на дребно гъби.
Щом водата от гъбите се поизпари, се добавя измитият ориз.
Всичко се разбърква и задушава, прибавят сварените дреболии, сол на вкус, черен пипер и нарязаните свежи подправки.
Дроб сармата се прехвърля в тавичка, наливат се около четири чаши вода и слага да се пече във фурната на 200 °C за около 50 минути или до готовност на ориза.
Още любопитни и полезни статии:
- Ето как се пише: риванол или реванол
- Супер смешен виц за днес, 20 май, 2024 г.: Влюбена двойка
- Супер смешен виц за днес, 19 май, 2024 г.: Как се прибра снощи?
- Супер смешен виц за днес, 18 май, 2024 г.: Една блондинка
- Ето как се пише: самочувствие или самочуствие
- Супер смешен виц за днес, 17 май, 2024 г.: Гладна ли си?
- Ето как се пише: съвсем или савсем
- Супер смешен виц за днес, 16 май, 2024 г.: След като на изпита
- Ето как се пише: растеж, разтеж или разстеж
- Супер смешен виц за днес, 15 май, 2024 г.: Професорът пита
Коментари