Пилешка дроб сърма с гъби

icon
Sofialive.bg
Източник: supichka.com

Необходими продукти:

пилешки дреболии - 600 г (дробчета, сърца, воденички)

зелен лук - 2 връзки

олио - 6 с.л.

гъби - 300 г

лапад - 150 г

манголд - 150 г


ориз - 300 г

джоджен - пресен

девесил - пресен

сол

черен пипер - 1/4 ч.л.

 

Начин на приготвяне:

Пилешките дреболии се сваряват в подсолена вода.

Когато се сварят, се отцеждат и нарязват на дребно.

Зеленият лук се почиства, нарязва на дребно и слага в тиган с загрято олио.

Запържва се за две-три минути, след което към него се прибавят почистените и нарязани на дребно гъби.

Щом водата от гъбите се поизпари, се добавя измитият ориз.

Всичко се разбърква и задушава, прибавят сварените дреболии, сол на вкус, черен пипер и нарязаните свежи подправки.

Дроб сармата се прехвърля в тавичка, наливат се около четири чаши вода и слага да се пече във фурната на 200 °C за около 50 минути или до готовност на ориза.