Това е лятната салата с леща и зеленчуци, от която имате нужда - ето как да я приготвите

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

тиквички - 2 бр.

леща - 1/2 ч.ч

домат - 2 бр.

краставици - 1 бр.

магданоз - няколко стръка

лук


черен пипер

лют червен пипер

чесън - 2 скилидки

олио - 3 с.л.

зехтин - 3 с.л.

лимони - 1/2

 

Начин на приготвяне:

1. Почистете боба. Измийте го и го оставете в съд с вода за 24 часа.

2. Отцедете. Налейте нова вода и го сварете.

3. Почистете тиквичките и нарежете на кубчета.

4. Посолете и оставете поне за 2 часа да изтече излишната вода.

5. Поставете в дълбок тиган с 2-3 с.л. олио да се запържат до приятен загар.

6. Обелете краставицата.

7. Нарежете на четири по дължина и след това на колелца.

8. Нарежете доматите на ситно.

9. Нарежете на ситно лука, чесъна и магданоза.

10. В голяма купа или друг подходящ съд поставете сварената, отцедена и изстинала леща, към нея добавете тиквичките, краставицата и доматите.

11. Подправете вкусната зеленчукова салата се със сол, лука, чесъна и магданоза.

12. Добавете лимон и зехтин.

 

Приятен апетит!