Китайски ориз вкъщи - ето как

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

ориз - 1 ч.ч.

грах - 1 шепа или повече

сол

соев сос

моркови

яйца - 1 бр.


пилешко месо

 

Начин на приготвяне:

1. Сварете месото и ориза на пара.

2. Запържете ориз в предварително загрят тиган, намазан с олио.

3. Добавете към него и граха, и морков на ренде. Разбъркайте.

4. Разбийте яйцето и го изсипете постепенно отгоре с цедка.

5. Разбъркайте. Друг вариант е да разбиете яйцето, да го изпържите на омлет, да го нарежете на ленти и накрая да го добавите към ориза с пилешко.

6. Запържете добре до готовност.

7. Добавете соев сос и сол.

 

Приятен апетит!