Ето как да си направите сочна тортила с пилешко у дома

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/ Guliver

Тортилата с пилешко е ястие, което може да си приготвите у дома, а да го консумирате в ресторант не излиза никак евтино.

Ето как да го приготвите бързо у дома!

Необходими продукти:

пилешки гърди - 3 филета без кожа

зехтин или олио - 1 - 2 с.л.

пшенични тортили - 8 бр., затоплени

сол

черен пипер - прясно смлян


авокадо - 1 бр. меко и голямо

лайм - сок от 1 лайм

чесън - 2 скилидки, счукани

маруля

кориандър - 1 шепа пресни листа

заквасена сметана - 1/4 ч.ч.

доматена салца - 1/2 ч.ч.

 

Начин на приготвяне:

1. Загрейте зехтина или олиото в тиган и запържете пилешките филета до златиста коричка.

2. Оставете леко да се охладят и нарежете на тънки парченца.

3. Обелете авокадото и намачкайте вътрешността му със сока от лайм, счукания чесън, малко сол.

4. Затоплете за кратко тортилите в микровълнова или на тиган.

5. Всяка тортила намажете с авокадото, добавяйте от пилето, листа маруля, поръсете с малко сол и пипер.

6. Прибавете и от сметаната и поръсете с нарязан кориандър.

Още по-вкусни стават, ако гарнирате с доматена салца.