Бързо и вкусно ястие, подобно на мусака, с кайма, яйца и чушки

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти за 6 порции:

свинска кайма - 500 г

яйца - 1 бр.

чушки - 1 червена, нарязана на ситно

пресен лук - 1/2 връзка, нарязан на ситно

магданоз - нарязан на ситно

сол


черен пипер

кимион - на вкус

ОТДЕЛНО

яйца - 6 бр.

кашкавал - настърган

 

Начин на приготвяне:

1. Смесете каймата с подправките, зеленчуците и яйцето. 

2. От получената смес оформете гнезда.

3. Печете ги във фурната на 180 градуса за около 15 минути.

4. Когато е готово, във всяко гнездо чукнете по едно яйце.

5. Върнете във фурната да се пече.

6. Когато се позапече яйцето, добавете настърган кашкавал.

7. Върнете във фурната, за да се запече само кашкавалът.

 

Приятен апетит!