Пилешки гърди със спанак и ориз

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

пилешки гърди - 3 бр.

спанак - 500 г пресен

ориз - 1 и 1/2 ч.ч.

олио - 70 мл

лук пресен - 3 стръка

пресен чесън - 1 стрък


сол - на вкус

червен пипер

черен пипер

гьозум

магданоз

 

Начин на приготвяне:

Сваряват се пилешките гърди в подсолена вода, отцеждат се и нарязваме на мръвки.

Бульонът се запазва и прецежда.

Загрява се мазнина в тиган, запържва се ситно нарязан лук и чесън, добавя се измит и отцеден оризът, да се запържи за кратко, сипва се 2 ч.ч. от бульона и оставяме за 4-5 минути на слаб огън, като към края се прибавя почистен, бланширан и нарязан спанак.

Овкусява се със сол на вкус, черен и червен пипер и гьозум.

Разбърква се и прехвърляме в тавичка, отгоре се разпределят пилешките мръвки, налива се още 2 чаши бульон и се поръсва магданоз.

Пече пилето с ориз в загрята фурна на 180 °C до готовност на ориза.