Силни магнитни бури още в първите дни на декември! Вижте датите

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Магнитните бури са доста особено явление, при което хората, които са по-чувствителни към промените в природата, получават главоболие, силна умора и дори обостряне на някои хронични заболявания.

Повечето хора се оплакват от неразположение в сърдечно-съдовата система, както и проблеми с храносмилателната система и невъзможност за контролиране на наднорменото тегло. За да се намалят рисковете от негативни ефекти върху организма, е необходимо да се следи календарът на магнитните бури и да бъдем максимално подготвени за тях.

Първата магнитна буря през декември ще продължи три дни – от 1-ви до 3-ти. Нейната сила ще варира от 3 до 4 бала. Това е доста слаба буря, но по-чувствителните хора ще я усетят.

Втората магнитна буря ще продължи само два дни – 8 и 9 декември. Бурята ще е слаба – силата й ще е 3 бала. Такава буря най-вероятно няма да засегне дори най-зависимите от времето хора.

Третата магнитна буря ще е по-силна и ще продължи 4 дни – от 21 до 24 декември. Силата й ще варира от 3 до 4 бала. През този период чувствителните към времето хора могат да получат замайване, гадене, влошаване на благосъстоянието като цяло.

Четвъртата, последната за декември 2022 магнитна буря, ще бъде подобна на третата. Тя ще продължи четири дни – от 26 до 29 декември, като силата й ще варира от 3 до 4 бала.

Какво да правим по време на магнитна буря:

  • Не консумирайте алкохол, мастни, пикантни и солени храни през тези дни.
  • Пийте много течности - слаби чайове, плодови напитки, вода, билкови отвари.
  • Не се препоръчват силно кафе и силен чай.
  • Прекарвайте повече време на открито.
  • Избягвайте голямо физическо натоварване.
  • Не се включвайте в разправии и конфликти.
  • Почивайте си, ако имате възможност.