Внимание: Юли е пълен с магнитни бури - ето и датите

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Магнитните бури са особено явление, при което хората, които са по-чувствителни към промени в природата, получават главоболие, силна умора и дори обостряне на някои хронични заболявания.

По-специално се обаждат проблемите със сърдечно-съдовите заболявания, вегетосъдовата дистония и тези, които са причинени от наднорменото тегло. За да се намалят рисковете от негативни ефекти върху организма, е необходимо да се следи календарът на магнитните бури и да бъдем максимално подготвени за тях.

През новия месец юли магнитните бури ще преобладават. Ето и датите и как ще ни повлияят:

За да се справите напълно с подобни симптоми, но те могат да бъдат отслабени. За да направите това, трябва да се откажете от лошите навици, да се занимавате със спори и да пиете вода по-често.

7 юли 2022 – възможни са промени в атмосферното налягане и температурата. Хроничните заболявания могат да се влошат, трябва да се внимава, особено при хора с проблеми с пикочния мехур. Изгарянията през този ден също ще зарастват по-бавно. Внимавайте да не влизате в конфликти, особено с тези, на които държите. Психическата ситуация няма да е стабилна.

13 – 14 юли 2022 – по това време са възможни колебания в налягането, което ще повлияе на проблеми с гръбначния стълб. Артритът и ревматизмът могат да се влошат. Избягвайте тежката работа и негативните емоции. Избягвайте ситуации, в които се чувствате несигурни. Възможни психологически проблеми и депресия, отслабване на жизнеността, заболявания на пикочно-половата система.

16 – 18 юли 2022 – възможни са непредсказуемост и нервност. В резултат на стрес може да възникне напрежение в сърдечно-съдовата система, възможни са проблеми с очите. В този ден е лесно да настинете. Но денят е страхотен за спорт. Въздържайте се от пиене на алкохол.


19 – 22 юли 2022 – възможни са мозъчно-съдови инциденти, вазоконстрикция и главоболие. Опитайте се да избягвате стресови ситуации. Ако имате проблеми с ендокринната система, можете да го усетите тези дни. Лекарствата преди лягане трябва да се приемат с повишено внимание и също така внимавайте, когато приемате нови лекарства, тъй като те може да не действат правилно. Може да има и проблеми с долната челюст и зъбите. Този период може да не ви донесе облекчение, така че контролирайте емоциите си, за да не задълбочите трудностите.

26 – 30 юли 2022 – тези дни може да имате повече апетит и да искате повече сладко. Бъдете бдителни, тъй като вашата автономна нервна система може да не е в състояние да се справи с работата си, което може да причини проблеми с кръвоносните съдове и жлъчните пътища. Това може да доведе до повишена физическа слабост, високо кръвно налягане, болки в ставите и гърба, безсъние и ишиас. Опитайте се да бъдете редовни и спортувайте. Бъдете внимателни, докато шофирате.