Спомени от детството: Пирожките на баба

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

брашно - 250 г

кисело мляко - 200 г

сода бикарбонат - 2 г

сол - 1 щипка

яйца - 1 бр.

олио - за запържване


сирене - 150 г

кашкавал - 150 г

 

Начин на приготвяне:

Содата се загася в брашното.

Към тях се прибавят солта и яйцето.

Разбива се до хомогенна смес.

На края се прибавя и брашното.

Омесва се едно меко и леко лепкаво тесто, точно като за бухтички.

Разточват се 6 топчета във формата на блат за пица.

Нанася се сиренето и се навиват пурички.

Пържат се ретро пирожките в загрята мазнина на не повече от 160 °C.