Най-вкусният ориз със задушени зеленчуци и подправки

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

зеленчуци - 400 г замразени

ориз - 1 ч.ч.

зехтин - 60 мл (олио)

бульон - 1 кубче зеленчуков

вода - 3 ч.ч. топла

сол - на вкус

черен пипер - на вкус


 

Начин на приготвяне:

1. Задушете зеленчуците със зехтина.

2. След като поомекнат прибавете ориза и запържете докато стане прозрачен.

3. Налейте топлата вода, в която сте разтворили бульона, посолете и поръсете с черен пипер на вкус.

4. Ориза на тиган свалете от котлона и задушете докато попие цялата течност.

Сервирайте топъл или като гарнитура.