Спрете да правите тези ежедневни неща по този начин: Ето къде грешите

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Всеки ден изпълняваме стотици задачи, без дори да се замисляме дали ги изпълняваме правилно. Ще се изненадате да разберете, че по-голямата част от ежедневните ни дейности могат да бъдат извършени както по-лесно, така и доста по-ефективно.

Направихме списък от 7 дейности, които извършвате всеки ден, но цял живот правите грешно.

1. Количеството паста за зъби, което използваме

Д-р Гао, малайзийски зъболекар, наскоро сподели някои съвети за правилна устна хигиена в TikTok, които бързо натрупаха популярност. Той обясни на своите 6 милиона зрители и последователи колко количество паста за зъби трябва да се използва. Количеството трябва да бъде точно колкото едно грахово зърно. А ние винаги слагаме много повече.  

2. Пиене на чай

Чаените листа съдържат полифеноли - микроелемент, присъстващ в много плодове, зеленчуци и растения. Поради високите количества киселина в пакетчето чай, рискувате напитката ви да бъде много по-горчива и неприятна на вкус, когато изстискаме пакетчето преди консумация - например с лъжица. Не правете това - вероятността чаят ви да стане неприятен на вкус е голяма. 

3. Начинът, по който опаковаме дрехите си


Навиването на дрехите на руло е един от най-добрите начини да спестите много място. Работи чудесно, когато заминаваме на дълга почивка и то само с ръчен багаж. Подреждането на дрехите като в гардероб не е правилният метод и създава фалшиво впечатление за недостатъчно място в раницата, сака или куфара за пътуване.

4. Избор на яйца

В зависимост от вида на кокошката, яйцата могат да бъдат с много различни цветове. Не е вярно, че има разлика във вкуса между белите и по-тъмните яйца. Единствената реална разлика е в цвета на черупката и може би в цената - нещо, което няма отражение към качеството им. 

5. Как нарязваме хляба

Когато хлябът е изправен, той изглежда много по-смачкан, а когато го режем на филийки, се мачка още повече. Препоръчваме рязане на хляба, като първо го обърнете надолу. По-долната част е по-твърда и устойчива на натиска, който ще приложим, за да го нарежем.

6. Как се подсушавате съдовете след измиване

След измиване на съдовете ги оставяте на сушилника, нали? Е, трябва да престанете да правите тази грешка, защото увеличавате риска те да останат мръсни, да хванат мухъл или дори леко прах. Използвайте кърпа за многократна употреба, като тази, която употребяваме за къпане. Когато използвате подобна кърпа, можете бързо и старателно да подсушите без да използвате сушилня и подобни уреди, а съдовете ще изглеждат като нови.