Страхотен кекс без глутен

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Необходими продукти:

безглутеново брашно - 2 ч.ч.

брашно от рожков - 2 с.л.

тиква - 1 ч.ч. настъргана

олио - 3 с.л.

яйца - 2 бр.

соево мляко - 1 ч.ч.


канела - 1 ч.л.

бакпулвер - 1 пакетче

кокосова захар - 1 ч.ч.

сироп от агаве - 2 с.л.

орехи - 3 с.л. смлени

 

Начин на приготвяне:

1. В купа разбийте яйцата, олиото, кокосовата захар и сиропа от агаве.

2. В друга купа смесете безглутеновото брашо, брашното от рожков, канелата и бакпулвера.

3. Към тази смес добавете горната смес и соевото мляко.

4. Разбъркайте много добре.

5.Добавете настърганата тиква и смлените орехи. Смесесе всичко.

6. Изсипете сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс.

7. Печете нашия безглутенов тиквен кейк на 150 °C за около 45 минути до готовност.

 

Приятен апетит!