Така се прави перфектната крем супа от тиквички

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Необходими продукти:

зехтин - 5 с.л.

лук - 1 глава

чесън - 2 скилидки

моркови - 2 бр.

картофи - 3 бр.

тиквички - 2 бр.


сол

черен пипер

мащерка - прясна

девесил - щипка

сметана - 150 мл

 

Начин на приготвяне:

1. В тенджера сложете 5 с.л. зехтин.

2. Добавете ситно нарязана една глава лук, две скилидки чесъл и два моркова.

3. Задушете ги за 5-6 минути.

4. Добавете едро нарязани 3 картофа и 2 тиквички (не белени).

5. Залейте с литър и половина гореща вода (може да добавите кубче зеленчуков бульон).

6. Овкусете със сол, черен пипер, прясна мащерка и щипка девесил.

7. Варете до пълно сваряване на зеленчуците.

8. Пасирайте.

9. Добавете 150 мл млечна сметана, а след това върнете отново на котлона за 2-3 минути.

Поднася се топло с крутони и чили сос.

Приятен апетит!