Тези трикове ще ви накарат да заспите бързо и лесно всяка вечер - Край на безсънните нощи

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Здравословният сън е жизненоважна част от здравата имунна функция, метаболизма, паметта, ученето и други функции. Освен това може да ви помогне да отслабнете и да укрепите сърцето си. Така че определено е едно нещо, на което трябва да обърнем внимание и да сме сигурни, че получаваме достатъчно от него.

Край на безсънните нощи. С тези прости трикове и съвети ще заспивате като къпано бебе всяка вечер: 

1. Опитайте военния метод

Ако искате да заспите в рамките на 2 минути, военният метод определено си струва. Ще са необходими малко упражнения, но резултатите ще си заслужават. Военният метод за сън е лесен за следване и с малко практика и повторения ще станете майстор. Ето какво трябва да направите:

Отпуснете цялото си лице и мускулите на устата.

Спуснете раменете и ръцете си, за да освободите напрежението.

Издишайте и отпуснете гърдите, краката, бедрата и прасците.


Изчистете ума си за 10 секунди, като си представите релаксираща сцена. Ако не работи, опитайте да повторите думите „не мислете“ за 10 секунди.

2. Използвайте въображението си

Според д-р Стив Орма, клиничен психолог по безсъние, сън и тревожност, използването на вашето въображение може да ви помогне да се отпуснете и да заспите. И всичко, което трябва да направите, е да си представите успокояващо и спокойно място, да се поставите в него и да съсредоточите ума си върху него. Не пестете и детайлите, представете си какво носите и как се чувствате. Правете го по 20 минути всеки ден или докато се почувствате достатъчно отпуснати, за да се приспите.

ВИЖТЕ ОСТАНАЛИТЕ СЪВЕТИ ТУК!