5 причини да инвестираш в реновиран компютър

icon
Sofialive.bg
Източник: Izone.bg

Старият ви компютър сдава багажа, но изобщо не ви се нрави цената на нов? Не се плашете, а помислете за закупуване на компютър или лаптоп втора ръка. В последните години тази опция става все по-популярна, защото е надеждна и рентабилна. По-надолу ще намерите 5 причини защо е добра идея да инвестирате в реновиран компютър сега.

Изгодната цена

Безсъмнено едно от най-големите предимства на компютрите и лаптопите втора ръка е изгодната цена. В сезона на почивките няма място за излишни разходи, затова и помислете колко по-благоразумно е да инвестирате в реновиран компютър. Сравнете цените с тези на нови с подобни характеристики, за да останете приятно изненадани.

Тествани и проверени

Реновираните компютри обикновено са преминали щателни тестове и проверки на качеството, преди да бъдат пуснати за продажба. Когато купувате от реномиран продавач, можете да попитате за извършени диагностични тестове и преминали ремонти. Те ще ви предоставят тази информация и така ще си осигурите спокойствие, че правите правилния избор.

Идват с гаранция

И най-добрата техника рано или късно подлежи на ремонт. Затова и реновираните компютри идват с гаранция и политика за връщане, което е още една причина да отложите закупуването на нов компютър и да инвестирате в лаптоп втора ръка.

По ваш вкус

Планирате да играете игри или да сърфирате в нета и да гледате филми? Искате да добавите допълнително RAM? Готово. Предпочитате да замените хард диска със ССД? Веднага! Можете да изберете реновиран компютър точно по ваш вкус и така да отговорите на всяко свое изискване.

Природосъобразни

На последно място, но не и по значение, компютрите и лаптопите втора ръка са природосъобразни. Инвестирайки в тях, вие намалявате електронните отпадъци и необходимостта от допълнително производство, което от своя страна намалява общия въглероден отпечатък. Не е нужно да сте част от проблема - закупувайки реновиран компютър вие сте част от решението.