Елегантност без усилие: Основни елементи в гардероба на всеки мъж

icon
Sofialive.bg
Източник: https://teodor.bg/

Всеки съвременен мъж, който иска да изглежда елегантно и същевременно да не полага прекалено много усилия за визията си, трябва да помисли за подбора на аутфитите си. Всеки детайл от мъжката мода, от дрехи до обувки и аксесоари, трябва да изгражда цялостен и завършен образ, коментират от Теодор.

Но кои са видовете дрехи, които трябва да присъстват в гардероба на всеки мъж? От онлайн магазин за българска мъжка мода Teodor споделят повече по темата и дават някои стилни съвети.

 

Кои са основните елементи от гардероба?

От Teodor споделят кои са елементите, които всеки мъж трябва да притежава в гардероба си. Те зависят от визията, която искате да изградите:

  • ежедневна/спортно-елегантна – тук предпочитани са моделите със слабо изразена формалност, които ще изглеждат добре както за по-специален повод, така и за разходка навън, напомнят от Teodor. Тук се включват дънки, спортно-елегантни ризи, панталони, суитшърти, обувки и други;
  • официална – ако работите в бизнес средите или личните ви предпочитания включват изграждането на формална визия, за вас ще бъде подходящо да наблегнете на елементите от костюма или цялостните такива облекла, споделят от Теодор. Подберете и правилните обувки – оксфорд, дерби, мокасини и други по-елегантни варианти;
  • спортна – кецовете, сетовете от две части и други спортни елементи на облеклото и аксесоари са нужни на всеки, коментират от Teodor. Дори да се стремите към деловия образ, в свободното си време и по време на тренировки със сигурност ще искате да се чувствате максимално удобно.

Това са основните видове мъжки дрехи от TEODOR, на които да наблегнете.

Съвети от Теодор при избор на мъжки дрехи

Да знаете кои са основните видове облекла и аксесоари, на които да заложите, далеч не е достатъчно, за да изградите успешна визия, напомнят от Teodor. Необходимо е да обърнете внимание и на други ключови фактори.

Качество

От Теодор напомнят, че качествените дрехи гарантират комфорт, издръжливост и при правилна поддръжка – дълготрайност. Търсете качествени изработки и се доверявайте на утвърдени марки на българския и световен пазар.

Стил


За да подберете правилно облеклото си, трябва да помислите и за стила, който предпочитате или средата ви налага. В случай че искате да изградите делови образ, ще бъдат подходящи костюми и отделни елементи от тях – ризи, панталони, сака. За да завършите аутфита, може да добавите вратовръзка или папийонка.

Casual облеклото може да се изгради по много начини – чрез спортно-елегантни панталони, тип чино, модели от деним, както и чрез всякакви връхни дрехи, като тениски, блузи, а дори и ризи.

Модни тенденции

За да изглеждате модерно, вземете предвид и модните тенденции, които се менят почти ежегодно, напомнят от Теодор.

Материя

Заложете на качествени материали, които да не запарват кожата, да не предизвикват кожно раздразнение и да бъдат устойчиви на износване и абразия, съветват от Теодор.

Размери

Подберете облекло, което ще бъде в точните размери според вашите физически характеристики, напомнят специалистите от Teodor.. Твърде малките и големите номера могат да възпрепятстват добрия аутфит и удобството ви.

Цветова палитра

Изберете цветове, които са подходящи за цвета на кожата, косата, очите ви, коментират от Теодор. Много е важно да изберете такива нюанси, които са по-лесни за комбиниране.