Как да изберете най-добрия сглобяем басейн за Вас

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Басейнът е любимата ни „стая на открито“.

Той е перфектното решение да се разхладим в горещите летни дни, да се забавляваме с цялото семейство, да поплуваме и да си създаваме незабравими спомени.

В днешно време се предлага разнообразие от сглобяеми басейни, с които ще откриете възможностите за проектиране на Вашия двор и градина.

При избора си, трябва да се съобразите със следните характеристики: размер, форма и материали, от които е изработен.

Преди да изберете размера на сглобяемия басейн, е хубаво да си отговорите на следните въпрос:

• Колко голям е дворът Ви?

• Колко хора и колко често ще използват сглобяемия басейна?


• Искате да плувате или просто да се наслаждавате на хубави мигове във водата?

• Планирате ли да увеличите семейството си през следващите години?

Ако искате да се забавлявате заедно със своите деца и приятели, препоръчваме Ви да изберете по-голям сглобяем басейн, който може да се ползва от няколко човека едновременно.

Повечето модели се сглобяват много лесно и са изключително стабилни. Състоят се от метална конструкция с различна форма, както и гумени крачета.

Материалът трябва да е здрав, устойчив на променливите условия, за може да се радвате на Вашия басейн дълги години.

Големите семейства предпочитат сглобяемите басейни, защото те са по-стабилни от надуваемите и предлагат повече възможности.

Задължителна е поддръжката му. Препоръчваме Ви да си вземете покривало за басейн, с което да го закривате, когато не се ползва.

Важно е да изберете и правилната помпа за басейн, за да може да се насладите максимално на времето прекарано в чистата вода.

Ако обичате да се гмуркате във водата, препоръчваме Ви да се сдобиете с очила за плуване. Те са страхотен аксесоар, който може да използвате както в открито море, така и във Вашия собствен басейн. На пазара ще откриете разнообразие от модели, които са подходящи както за възрастни, така и за малки плувци.

Как да изберем правилните очила за плуване?

С такава гама от марки и функции, изборът е толкова труден, колкото и изборът на нов телефон или чифт обувки.

Затова преди да се потопите и да изберете най-скъпия модел плувни очила, отделете малко време, за да прочетете нашите важни съвети.

Има три основни аспекта, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате очила за плуване:

• Да не пропускат вода. Формата и уплътнението на очилата за плуване са много важни. Изберете такива, които Ви защитават и не пропускат вода. Най-често срещаният тип очила за плуване са с овална форма със силиконово уплътнение.

• Да са Ви са удобни. Очилата трябва да Ви паснат добре, да не притискат нито носа, нито очите Ви. За да повече комфорт и удобство, много модели са с мост за носа, който може да се регулира.

• Да са качествени. Изберете очила за плуване, чийто стъкла са с UV филтър и защита срещу изпотяване от вътрешната страна. По-качествените модели не се драска или замърсяват лесно.