Как да обличаме новородено?

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Ако ви предстои да станете родители, най-вероятно се замисляте вече за набавянето на подходящи дрехи и аксесоари за бебето. Обличането на новородените момчета и момичета е задача, която изисква повишено внимание, споделят от Рая Тойс.

За щастие на младите родители, в днешно време има множество физически и онлайн магазини за бебешки и детски стоки, предлагащи разнообразие от видове облекло за всички сезони, коментират още специалистите на Рая Тойс. Един от най-важните критерии за избор на бебешки продукти в категория “облекло и аксесоари”, е сезонът.

Как да обличате новороденото си през зимата?

Подборът на зимни дрехи зависи най-вече от повода – дали търсите комплект за изписване, за разходка навън или за домашен престой. В по-голямата част от времето бебетата прекарват вкъщи, особено през зимата. Техният крехък организъм трябва да се пази, защото все още нямат изградена имунна система. Специалистите на Рая Тойс съветват да съобразите следните неща:

  • в домашни условия избягвайте да обличате детето с няколко слоя дрехи, за да не го претоплите. Съдете по себе си и вашия начин на обличане и добавете още един слой за безопасност;
  • важен е най-горният слой – връхната дреха. Изберете подходяща естествена материя, която да топли и едновременно с това да поддържа нормален топлообмен;
  • когато обличате детето за сън, е важно да не прекалявате със слоевете дрехи – те обичат да спят на по-ниски температури. Заложете на боди, ромпър/ пижама и спален чувал/олекотена завивка;
  • за излизане навън с количката заложете на зимно чувалче, за да може да облечете по-малко дрехи на бебето и то да се чувства комфортно, напомнят от Рая Тойс.

Какви дрехи да избирате за новороденото си бебе през лятото?

Екипът на Рая Тойс ви съветва да подходите с необходимото внимание при обличането на новороденото ви през лятото, особено в най-пиковите часове на денонощието, при които температурата е най-висока.

Професионалистите на Рая Тойс напомнят на всички млади родители, че новородените нямат развити потни жлези, които да охлаждат тялото им и те лесно могат да бъдат претоплени, което вреди на здравословното им състояние.

Подходящо е да заложите на бодита, камизолки, роклички за момичетата, къси панталонки за момчетата. През топлите часове на деня избягвайте чорапи и обувки – оставете кожата на детето да диша. За излизане навън, при слънчево време, е подходящо да облечете бебето с леки материи, но е важно те да покриват крачетата и ръцете, за да нямат пряк досег със слънчевата светлина и вредните ѝ лъчи. По този начин и самите деца се чувстват по-комфортно, напомнят от Рая Тойс.