Как да обзаведем студентската квартира стилно и уютно?

icon
Sofialive.bg
Източник: Мебели Виденов

Когато говорим за студентска квартира, най-често си представяме малка стая и ограничен бюджет за обзавеждане. Тази стая може да бъде част от апартамент или общежитие, но си остава единственото лично пространство на студента, мястото където да се храни, да спи, да учи или просто да си почива. Но дори и малките помещения могат да бъдат стилни и уютни, когато са обзаведени с подходящите мебели. 

Как да създадете необходимия уют в квартирата?

Колкото и да е вълнуващ студентският живот, той започва с адаптация към новото място за живот. Затова и създаването на уют е толкова важно. Сменете пердетата, шалтето, покривката на масата, а защо не и трите? Усещането за уют започва в момента, в който добавите любимия си цвят в интериора. Украсете с мили спомени – снимки, сувенири, картини, картички или с други думи - това, което ще ви накара да почувствате мястото като вашия нов дом.



Как да спестите от обзавеждането без да се лишавате от наистина важните мебели?

Първата и най-важна стъпка е да си определите бюджет. След това направете списък само с най-необходимите мебели и започнете търсенето. Например, ако в квартирата има здрава маса, но изглежда леко захабена, може да сложите цветна покривка и да прикриете недостатъците ѝ. Но ако леглото е със стар матрак, задължително вземете ново. Сънят е изключително важен на всяка възраст. В този случай „Мебели Виденов” можете да откриете голямо разнообразие от мебели на достъпни цени и добро качество.

Канапе, легло или 2 в 1?

Ако стаята е прекалено малка, може да ви се наложи да направите компромис с меката мебел. Разтегателно канапе? Това може да е идеалното решение за такава ситуация, а едно чудесно предложение от „Мебели Виденов“ е канапе Марти S. То е компактно и подходящо за всяка стая. Материята е приятна на допир и създава много настроение със своя слънчев цвят. Има ракла и възглавници, които могат да се ползват и за сън. 


Идеалният вариант е да имате достатъчно място и за легло, и за канапе. Измерете внимателно помещението преди да поръчате вашите нови мебели. Легло Арет 90/200 е от естествена дървесина и красиво оформен дизайн. Ако имате нужда от допълнително място за съхранение на одеяла може да вземете и Приста с ракла. Нашето предложение е в цвят светъл рокфорд, който ще създаде усещане за повече простор в стаята. Размерите му са стандартни, а с раклата наистина може да си спестите покупката да допълнителни мебели за съхранение. 




БОНУС ИДЕЯ: 

Независимо на какво сте избрали да спите, ние ви препоръчваме да вземете топ матрак. Така не само ще направите съня си още по-удобен, но и ще удължите живота на канапето или основния матрак

Бюро, трапезна маса или 2 в 1?

Всъщност, можете спокойно да ги съчетаете. Стандартната височина на трапезни маси и бюра е една и съща, затова, ако мястото или бюджета са ви ограничени, можете да сте по-практични и да си вземете само едното. Маса за хранене Дони (L120 B75 H75 см) е стабилна, лесна за пренасяне и на достъпна цена. Ако предпочитате бюра за офис, заради възможността да съхранявате учебни материали, ви препоръчваме бюро Итън, което е с класически вид, има три чекмеджета и отворен рафт за съхранение. Предложението ни за една по-модерна визия на студентската ви квартира е бюро Ванел с размери, подходящи за всеки тип помещение.




Какъв стол да изберете?

Едно от най-важните неща е да определите за какво искате да ползвате помещението. Ако разполагате с достатъчно пространство за трапезна маса и работно бюро е лесно – имате място и за хранене, и за учене, съответно за трапезен и офис стол. Цената в този случай не е толкова определяща, защото в нашия каталог можете да ги откриете на една и съща стойност. Но ако условията не позволяват да имате и двете? От една страна всички трапезни столове са статични, но лесни за преместване и достатъчно удобни и за двете дейности. От друга страна столовете за офис са проектирани така, че да свалят напрежението от гръбнака и кръста при по-продължително седене. Разгледайте разнообразните ни модели от офис столове и геймърски столове и открийте най-доброто за вашата студентска квартира. И все пак, ако мислите по-практично и бюджетно, може да разгледате и какви трапезни столове предлагаме в онлайн каталога ни.

pics6


Гардероб или шкаф?

Повечето гардероби са високи и тесни, съответно събират достатъчно дрехи и не заемат много място. Но, ако обзавеждате таванско помещение с по-разчупен и скосен таван, ще ви трябва шкаф или скрин. Това понякога може да бъде много добро и практично решение, особено когато една стая трябва да съвместява повече от една дейност. 

pics_new_2


Това са най-необходимите мебели, в които наистина си заслужава да инвестирате. Ако решите да се развихрите като интериорен дизайнер, може да потърсите и друга мека мебел, например табуретка, а защо не и холна маса или холна секция. И не забравяйте, че в Мебели Виденов винаги може да откриете практично и стилно решение за вашия дом.