Какви бански да подготвите за басейна и спа центъра?

icon
Sofialive.bg
Източник: Astratex

Въпреки мечтите ни за лято, навън е все още хладно. Ако не обичате зимните спортове, сега е идеалното време да посетите закрит басейн или спа център. Поглезете се с процедури, насладете се на топлината и попийте малко от този уют. Единственото, което не трябва да забравяте да вземете със себе си, е удобен бански костюм.

За заклетите спортисти

Преди да се отправите към басейна или уелнес центъра, се уверете, че не подценявате селекцията на бански костюм. Въпреки че е още рано за горещият сезон на банските, това не означава, че не можете да се сдобиете с такива. Предимството на това, да изберете бански сега е, че можете да закупите страхотни модели на доста по-ниски цени.

Ако сте любител на плуването и престоят в басейна за вас означава движение и засичане на време, със сигурност търсите качествен спортен бански, който ще подобри постиженията ви в плуването и ще ви помогне да счупите собствените си рекорди.

Докато спортните дамски бански обикновено са цели, мъжете могат да избират основно между боксерки и слипове. Мъжките бански се предлагат и под формата на шорти, които не са подходящи за спортно плуване, тъй като обикновено влошават бързината на движенията. Ето защо, когато избирате мъжки бански, вземете предвид за какво ще бъдат ползвани. Шортите са перфектен избор за следобедите прекарани в джакузито, но за спортен следобед, прекаран в басейна, боксерките и слиповете са най-добрия избор.

Класически или екстравагантен модел?

Предпочитате релаксацията пред спортните постижения? Мечтаете за следобед, прекаран в уелнес центъра, където можете да се отдадете на забавление, включващо хидромасажна вана, сауна и парна баня? Ако това е идеята ви за идеално следобедно занимание, не забравяйте да изберете класически удобен бански костюм, а не екстравагантен такъв.

Класическият бански ще ви пасне идеално и няма да се свлича, да убива или да дразни по какъвто и да е било начин. Удобството е от ключово значение, ако искате да прекарате следобеда в нищоправене и релакс. Затова заложете на класиката и изпитаните кройки, с които знаете, че ще се чувствате комфортно.

Бански от две части или цял бански?


Стигнахме и до още един съществен въпрос. Цял бански или половинки? За закрити басейни и спа зони целият бански определено е най-практичният избор. Основната причина за носенето на половинки е да се гарантира, че дамата ще получи равномерен загар на възможно най-голяма част от тялото си, като в същото време няма да страда от горещината на плажа. Така че носенето на бански от две части през студените месеци и на закрито би било ненужно.

За дългата уелнес почивка

Ако отивате на по-дълъг СПА или уелнес престой, е важно да опаковате няколко бански костюма със себе си. Особено мъжете. Те задължително трябва да вземат със себе си и един чифт плътно прилепнали бански, тъй като в някои съоръжения и закрити басейни е забранено носенето на шорти. Жените, от друга страна, трябва да имат предвид, че гримът не е необходим по време на медицински процедури и определено трябва да го пропуснат, когато са в басейна или джакузито.

Както жените, така и мъжете могат да имат дългa косa, затова те винаги трябва да имат под ръка ластик, за да приберат косата си при нужда. Не е лоша идея и да опаковате плувна шапка, която, подобно на плътно прилепналите бански, е задължителна в някои закрити басейни.

Носенето на удобен бански костюм ще направи почивката ви още по-приятна. С правилния бански, няма да се притеснявате за нищо.