Комплекс СОФИ ЦЕНТЪР с акт 14

icon
Sofialive.bg
Източник: soficenter.bg

За по-малко от година, затворения жилищен комплекс СОФИ ЦЕНТЪР етап 1 в центъра на София на бул. „Aкадемик Иван Евстратиев Гешов“, вече достигна до акт 14. Комплекс СОФИ ЦЕНТЪР ще бъде завършен с акт 16 до края на 2023г.

Този успех се дължи благодарение на подкрепата и цялостното финансиране на Българо-американска кредитна банка.

Обекта обхваща парцел от 3788 кв.м в югозападната част на комплекса. Разположен е към бул.”Академик Иван Евстатиев Гешов” и на две тихи, зелени улици- „Охридско езеро” и „Сини вир”. Свободни са 2264 кв. м.- просторен красив парк и общи пространства.

СОФИ ЦЕНТЪР- ПЪРВИ ЕТАП има четири входа с общо 129 апартамента и ателиета, с 145 подземни паркоместа, рецепция, басейн, фитнес със съблекални и сауна, офис и магазин. Комплекса представлява елегантна терасовидна Г- образна жилищна структура, която се извисява стъпаловидно.

Комплексът ще предлага пълен комплект услуги:

Ще има 24 часова охрана с контрол на достъпа и видеонаблюдение, перфектен ред и чистота. Гарантирана техническа поддръжка. Красив собствен парк с алеи, кътове с цветя и дървета, окосена трева, поддържан басейн, фитнес и сауна. Ще има и зъболекарски кабинет, офис и магазин. На следващ етап се предвиждат ресторант и детска площадка.


Грубия строеж на сградата и зидариите са изпълнени от фирма РЕСПЕКТ БИЛД ЕООД. От 15 октомври ще започне изпълнението на мазилки и замазки.

Фирма ВАЛДА 90 ООД е започнала остъкляването на фасадите със седем камерна дограма с трислойни стъклопакети с профил на DECEUNINCK System ELEGANT. От фирма “ВАЛДА 90” ООД ще изпълняват и вентилируемата фасада на обекта с албонд.

От фирма “РАДОНИК ПРО” ООД са готови с ЕЛ инсталациите на над 1/3 от апартаментите на обекта и голяма част от общите пространства. Редом с тях работят и от фирма “РУВЕКС” АД, които отговарят за ВиК и ОВК на целия обект.

Комплексът е проектиран от фирма- ЯВОР ВУЛОВ АРХИТЕКТ ЕООД от екип арх. Явор Вулов, арх. Пламен Вълков и арх. Петър Иванов.

Сега работата продължава с проектирането на интериорите на обществените пространства.

Повече информация за комплекса може да намерите на: www.soficenter.bg