Плюсове и минуси на онлайн бинго игрите

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Апогеят на бинго игрите започна да се отчита някъде в средата на миналия  век. Играта, която много напомня на лотариите, но се играе на високи обороти, защото след края на едно теглене започва следващото. За разлика от много други игри, тук няма никаква стратегия и точно това е един от позитивите. В платформата на Betenemy ще открием наличието на онлайн бинго игри и веднага можем да си припомним защо точно това предложение беше толкова обичано от феновете. Играе се с виртуална валута в демо версия, така че няма да има никакви рискове при стартирането на забавлението.

Спомняте ли си как се играе бинго? Правилата са доста праволинейни и изискват следното от нас – закупуваме няколко билета, на които са написани всички числа в урната, но на случаен принцип. В Европа числата са от 1 до 90, докато в САЩ и Канада са от 1 до 75. При стартиране на играта, започва тегленето на числата, като по правило, всички трябва да се изтеглят. Процесът спира в онзи момент, когато един играч направи права линия.

В общи линии това са правилата на популярната игра и до края на 90-те години ще си спомните, че имаше много и най-различни бинго зали, всички те даваха една доста вълнуваща и приятна атмосфера, но преди всичко не трябва да забравяме, че имаше и доста фенове, които с голямо удоволствие слушаха обявяването на числата. Ако сте забелязали, повечето зали изчезнаха и има разумно обяснение – конкуренцията между видовете игри, пренасянето на казината се случи в онлайн платформата и се оказа, че не всеки клиент има времето да прекара няколко часа в бинго залата.

Това е и първият позитив на бинго игрите в онлайн пространството – те са балистично бързи. След като не се налага  човек да тегли числата, системата може да изстреля цялата серия от цифри в рамките на няколко секунди. Не се изисква и толкова внимание, защото всяка една позиция се маркира напълно автоматично, а и от време на време можем да получим бонус още едно теглене, за да допълним числата, които сме пропуснали. Най-вероятно така щеше да изглежда бингото, ако разполагаше с по-бърз режим.

Какви са минусите, след като посочихме някои от основните плюсове. На първо място ще открием, че когато някои от основните функции по попълването на числата се изгубят, самата тръпка става по-различна. Свикнали сме бинго игрите да бъдат по-скоро поле за разпускане, но след серия тегления ще установите, че самата игра се е променила, за някои това е положително, особено след като няма да се налага да гадаете какво казва служителката с настинка, докато други ще се почувстват ощетени от факта, че няма да се наложи да викат победния вик „Бинго“. Впрочем никой не ви спира, но ако  играете в метрото например, препоръчваме да не го правите, погледите ще бъдат много странни.

Има и още една подробност, някои брандове предоставят и доста добри джакпоти на клиентите си,  които допълват и индивидуалните печалби, а това също не трябва да се подценява. Самата игра се изгуби за  известно време от полезрението,  поради простата причина, че имаше сериозна експанзия от пред 15-20 години и редица игри получиха своето дигитално копие. Без значение от това не трябва да забравяме, че аудиторията има пълната свобода да се върне към носталгията, но с нов и по-модерен прочит.