Повишаване на удобството и комфорта в офиса с помощта на правилния избор на аксесоари

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Работата в офиса може да бъде много изморителна особено когато ви се налага да прекарвате дълго време на едно място. Удобството е пряко свързано с производителността.

От Okoffice.bg споделят, че правилното използване на пространството и избор на качествени и издръжливи офис аксесоари значително ще подобри средата, в която работите. Съществуват много онлайн магазини, в чиито каталози може да откриете практични и удобни решения.

Удобство на бюрото

След като се приема, че повечето време в офиса най-вероятно прекарвате на бюрото, се създава необходимост да помислите за подобрението на това пространство. От OK Office споделят няколко начина:

1. Подходящ стол

Изберете стол, който осигурява подходяща подкрепа за гръбначния стълб и комфорт за дълги периоди на сядане. Важно е да имате регулируема височина на седалката и опция за настройка на облегалката и подлакътниците.

2. Подложки

От OK Office споделят, че използването на гелови подложки или такива, изработени от пяна, предназначени за мишка и клавиатура, може да намали напрежението и напрегнатостта в ръцете и китките по време на работа.


3. Стойка за монитор

Ако работите с десктоп компютър, използвайте стойка, която ви позволява да регулирате височината и наклона на монитора. Това ще ви помогне да поддържате правилна позиция на врата и очите, както и да намалите напрежението в тялото.

4. Органайзери и поставки за бюро

Използвайте ги, за да подредите и организирате работната повърхност. Това ще ви помогне да имате лесен достъп до необходимите ви материали и да поддържате ред и чистота в помещението, напомнят от OK Office

Тези приспособления значително ще улеснят работния процес и ще намалят напрежението в цялото ви тяло, което влияе върху комфорта, коментират от OK Office. Не забравяйте да залагате на качествени артикули, които имат дълъг експлоатационен срок.

Аранжиране на пространството

Освен за себе си, трябва да помислите и за посетителите във вашето работно помещение, напомнят от OK Office. Ако често ви се налага да се срещате с клиенти и сътрудници, се уверете, че ще се погрижите и за техния комфорт. Може да го постигнете чрез избор на подходящи посетителски столове, които имат ергономичен дизайн.

Помислете за поставянето и на малък диван, който ще послужи и на вас, когато се уморите и искате да смените обстановката.

От OK Office напомнят да помислите и върху поставянето на аксесоари, които да подобрят естетиката. Разполагате ли със зелени живи растения в помещението? Ако не, добре е да си осигурите такива, защото насищат стаята с кислород и предоставят по-добро качество на въздуха.