Точка на препичане (и една бира за разкош)

icon
Sofialive.bg
Източник: Beer Box

Ден за пазар. Хладилникът има нужда от солидно зареждане. Или те чака посещение извън София. Или пък имаш собствен малък бизнес. Отскачаш до Metro. Избираш, пълниш количката, минават 30 минути, час. Доволен, но уморен товариш покупките в колата. Ех, колко добре ще дойде топла скара, сочен бургер и една студена бира (ако не шофираш ти, а половинката или приятел). Има! От месец на паркинга на Metro стои една от двете мобилни точки на чудесния ресторант с отлична скара и хубава бира Beerbox. Сега вече можеш да си отдъхнеш и да заредиш не само хладилника, но и силите си.

 

 

Ресторант или открито заведение

Beerbox са решили уравнението по най-добрия начин. Получаваш храна с качеството на кухнята на ресторант, но на цената на мобилна точка. Всичко е въпрос на проста математика. В ресторант плащаш за услуги като сервитьор, стъклени чаши и порцеланови чинии. Тук тези разходи ги няма и цената на храната и бирата съответно е по-ниска, а качеството е същото – безкомпромисно.

 


 

Скара и бира

Каквото и да говорим, това, което ни привлича във всяко заведение за хранене, е добре приготвената качествена храна и отличната бира. Казано с една дума – Beerbox. Защо ли? И месните предложения, и бирите се правят по рецепти на екипа на Beerbox, от внимателно селектирани продукти, при проверен производител. Гордо предлагат бургер от 150 грама кюфте, в компанията на двоен чедър. Картофките са винаги пресни и никога бланширани. Селските кюфтета и кебапчета са по 100 грама, ръчно направени, плескавицата е 250 грама от телешко месо. Вурстчето е от кълцано месо с кашкавал. Има страхотни агнешки кебапчета. Всичко е изпечено на място, на дървени въглища, които придават незаменим аромат и деликатна опушеност на месото. Бирата също се прави в специални локации – ейлът се майстори в пивоварна Rhombus до Пазарджик, където знаят как да правят специално пиво, а светлата бира е от Лом, единственото място в България, отворено за външни пивовари, което предлага открит ферментатор. По този начин докато бирата ферментира и отлежава 45 дни, диша и получава фина газировка и не издува стомаха.

 

 

Бързи, вкусни, сръчни

Мобилните точки на Beerbox (другата е в ж.к. Люлин, на бул. „Царица Йоана”) имат предимството на бързо приготвената храна. Хората с динамично ежедневие и стегнато работно време отлично познават ползата на бързото обслужване. Храната се приготвя преди пиковия обеден час и стои в топла витрина, като при желание минава бърз курс през скарата на дървени въглища, така че от поръчката до сервираното топло месо те делят буквално минута-две. А вкусът остава неустоим. Това прави Beerbox предпочитана точка за хранене не само за пазаруващите в Metro, но и за работещите в околните бизнес сгради, както и за пътуващите през уикенда. Вместо след петъчния работен ден и пътуване до роднини или вила, тепърва да те чака приготвяне на вечеря, просто отбиваш по „Цариградско шосе”, правиш бързо кръгче през Beerbox и 10 минути по-късно отново си на път, но този път с ароматна и сочна скара на задната седалка.

 

 

Street food култура

Храната, сервирана на открито може и трябва да бъде вкусна, качествена и лесно достъпна. Това е заложено и в концепцията на Beerbox. А просторният паркинг позволява и специални събития в компанията на отлична скара и добра бира. След средата на октомври подготвят парти със сцена и DJ, а за края на годината Beerbox с колегите от съседните заведения замислят и истински коледен базар. С наденички, бургери, различни коледни вкусотии, задължителното греяно вино и специална тъмна бира – отново по собствена рецепта.

 

И ние бяхме там, ядохме бургери и наденици от кълцано месо, пихме хубава бира, а даже успяхме и да напълним багажника. Beerbox е отворен всеки ден между 10:00 и 20:00 – отбий се да опиташ отлична скара и нейния най-добър приятел - истинската бира.