Топ 5 ресторанта в София с лятна градина

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

През топлите месеци София оживява, а ресторантите отварят своите летни градини, предоставяйки на гостите си уютна атмосфера под звездното небе. Нека разгледаме кои са петте най-добри такива заведения в столицата.

Кои са 5-те предпочитани ресторанти с лятна градина в София?

Повечето ресторанти в София се превръщат в истински оазиси през лятото, където всеки посетител може да се наслади едновременно на вкусна храна и приятна атмосфера на открито. Кои са 5-те най-предпочитани в София?

1. Happy Лозенец

Отворен през 2011 г., Хепи в квартал Лозенец е любимо място за много софиянци и гости на града. Разположено на два етажа, заведението предлага вкусни ястия, включително суши и сезонни предложения. Лятната градина е доста просторна, а интериорът в закритата част е доста атрактивен.

2. Craft

Craft е уникално място, което съчетава бистро и винен бар. Разположен в близост до Витошка, ресторантът разполага с разнообразно меню и дневни предложения. Откритата част е идеална за романтични вечери под звездите.

3. The Little Things


Комбинирайки уют и вкусна храна, The Little Things е мястото, където може да се насладите на домашни специалитети в спокойна атмосфера. Местата навън са идеални за дълги незабравими вечери с приятели или семейството.

4. StandArt

StandArt предлага нестандартен подход към кулинарните изживявания. С приятна локация, далеч от центъра на града, ресторантът е известен със своите вкусни street food предложения и авторска бира.

5. Ventana

Вентана е съчетание от модерен интериор и уникални изкушения за вкусовите рецептори. Менюто е разнообразно, като предлага ястия от месо, приготвени на дървени въглища, както и различни салати и десерти. Външната част добавя допълнителен чар към цялостното изживяване.

Летните градини на ресторантите в София добавят уникална атмосфера към всяко хапване. Те са идеалното място за събиране с любимите хора в хубава обстановка под открито небе.

Уют и простор в ресторантите в столицата

Те предоставят убежище от градския шум и възможност за релаксация в природна обстановка. Вкусните ястия от менюто са допълнени от комфорт и уют, с достатъчно голям капацитет за всеки желаещ да си изкара приятно навън.

Независимо дали предпочитате традиционни български специалитети, или международна кухня, в София има по нещо за всеки вкус.