Tre P

icon
Sofialive.bg

Бизнес парк София, сграда 10;
0887 35 03 50;
пн-пт 08:00 - 22:00; сб-нд 10:00 - 20:00 (зимно работно време);
http://www.3p-bg.com
www.facebook.com/PizzaPastaPastry

Седящи места: вътре - 134 бр.; отвън - 280бр.
Има Wi-Fi. Има градина. Паркинг към Бизнес парк. Плащане в брой и с карта

 

 

Кухнята на Италия със сигурност е известна с много и разнообразни храни на базата на месо, млечни продукти, риба, паста, салати. Но три неща винаги се открояват. Pizza, pasta, pasticceria (пица, паста и десерти). Или Tre P в сграда 10 на Бизнес парк София, където ще ги намериш в автентична форма по традиционни рецепти. И то приготвени на място за броени минути.

Неслучайно на витрината на Tre P гордо пише "Различното място". Основният акцент от менюто на заведението е традиционната Римска пица, известна още като Ала Романа - така, както не можеш да я опиташ никъде другаде в България. Какво означава това ли? Накратко - хрупкаво, пухкаво и леко тесто, върху което са подредени 3-4 продукта, без излишно отежняване на храната от допълнителни сосове и добавки. Така, както би я опитал в северна Италия или в околностите на Рим. Можеш да избираш от осем различни предложения в пица менюто и ти гарантираме, че всяко парче от пицата ще бъде различно изживяване от всичко, което си опитал досега. Естествено, решихме да проучим каква е тайната и Tre P ни изпратиха майстора на тестото Адриан Пантелеев. Той е живял дълги години в Италия и се завръща у нас с една основна идея - да подобри качеството на начина за приготвяне на пица и да запознае любителите на това специфично ястие с автентичната му рецепта.

Tre P

Тестото, казва Адриан, е с висока хидратация, като водното съдържание е 85%. В него не се добавят млечни продукти или яйца. Брашно и вода, сол и зехтин - това е. След замесването, то се съхранява в специални съдове, където втасва и узрява 48 часа. Това гарантира, че всички процеси на ферментация са се случили преди да попадне в организма. Така получаваш чист хранителен продукт, от който не може да ти стане тежко, или да предизвика нежелани реакции. Преди да влезе в пещта, върху тестото за пица се нареждат само доматена салца, традиционни колбаси и някое от класическите италиански сирена, а след това се нареждат домати и рукола. Толкова. От Адриан Пантелеев научаваме, че истинската пица не се претрупва с продукти и се прави от хрупкаво и изключително леко тесто. "Всички италианци ядат много пица, но колко често сте виждали дебели италианци?”, намигва ни Адриан. Такава пица получаваш и в Tre P. И, обещаваме ти, опиташ ли лекото и вкусно запечено тесто с ароматните колбаси и меките сирена, трудно би се сетил за друга пица. А знаеш ли кое е най-интересното? От януари Адриан Пантелеев ще води курс за приготвяне на автентични италиански пици в Tre P. И в неговото BG Pizza School ще се запознаеш не просто със замесването на тестото, а и с неговите тайни, взаимодействията между ензимите от житните култури за брашното и техния добив, както и правилните температура, втасване и съотношението между продуктите.Tre P


След пицата е ред на пастата. От Tre P работят само с прясна паста, която се приготвя специално за тях в модерна и напълно роботизирана фабрика - най-голямата италианска фабрика за производство на прясна паста без консерванти. Прецизността на приготвянето на пастата напълно отговаря на италианската традиция. След приготвянето й, тя идва в Tre P, където при поръчка се приготвят сосовете и е готова до 5 минути, след като си я поръчал. Можеш да избираш от четири класически предложения - Tagliatelle Bolognese, Spaghetti Cacio e Pepe, Spaghetti Carbonara и Maccaroni all'Arrabbiata. Колкото и добре познати в България, обаче, тези рецепти са толкова и непознати. В истинската Карбонара, например, няма сметана, уверяват ни от заведението, а се слагат жълтъци и бекон. Точно така ще я опиташ и тук.

Важно е да отбележим, че всички продукти, които се използват в Tre P са без консерванти и ястията се приготвят по традиционни и модерни рецепти.

Разбира се, като всяко добро заведение за хранене, Tre P предлагат и селекция отлични салати. Специалното при тях е, че всички зеленчуци, които търпят термична обработка, минават на sous-vide нискотемпературно вакуумно готвене, при което се запазват максимално вкусовите качества на продукта. Добавят се зехтин и подправки и се слагат на температура от 85° за около час и половина. Така гарантирано получаваш пълната гама от вкусове и специфични качества на всеки от зеленчуците в салатата.Tre P

Ако работиш в Бизнес парк София (или пък ако живееш наблизо) и искаш да закусиш спокойно, но нямаш време сам да приготвиш закуската си, Tre P предлагат вкусни и здравословни закуски. Например соево или кокосово мляко с овесени ядки, към което се прибавят по желание банан, киви или боровинки. Или традиционни италиански десерти, като безспорния хит Cannoli. Един съвет - искаш ли да го опиташ, не чакай до обяд, защото свършва мигновено. За кафето пък от заведението залагат на специални блендове от фабрика Корсини в Тоскана. Сервира се в традиционната за Италия доза от 30мл. Но ако си любител на силните кофеинови дози, от Tre P ще те изненадат с тройно еспресо или пък с техния прочит на напитката Red Eye, позната в Холандия и като Hot Cocaine. Тя представлява двойно еспресо, добавено към чаша филтър кафе и ти гарантира мощен прилив на енергия в следващите няколко часа.

Е, ние вече знаем защо Tre P е “Различното място“. От истинската пица с неочаквано леко тесто, през прясната паста, вкусните салати и чудесните десерти, специалното кафе, отличните вина и селекцията великолепни английски бири, чак до просторния и приятен интериор, електронното меню и дори електронна опашка, която ти дава възможност да седнеш на масата и да следиш кога ще стане готова поръчката ти - мястото е отлично за бърз, но вкусен обяд с качествена храна и подбрани напитки.

Текст Ивайло Александров/ Фотография Славея Йорданова

Печивата на Италия на едно място