Успяват ли онлайн аптеките да се наложат на нашия пазар

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

Офертите в онлайн аптеките прави впечатление, че са много по-изгодни от тези във физическите търговски обекти за лекарства. И предвид това, че и здравето си има цена то определено се оказва решаващо колко ще ви струва лечението. Нарастващия интерес към покупката на медикаменти, консумативи и санитарни материали от аптеки он лайн е напълно обяснимо. Българина спестява от какво ли не, но е невъзможно да пропусне прием на лекарства, които поддържат жизнените му показатели в норма. Затова решението за използване на виртуални платформи би било правилната стъпка към това да оптимизира разходите и да може да си позволи по-евтино и достъпно лечение.

Тенденция за повишаване покупката на лекарства он лайн

Виртуалното пазаруване се отразява и върху аптечния сектор. Населението става все по-податливо на хронични заболявания, които изискват постоянно лечение. Не винаги в малките населени места могат да се намерят предписаните медикаменти, което е показателно защо се налага тенденцията за инвестиране в лесен и достъпен способ за набавяне на необходимите медикаменти.

Предоставянето на медицински изделия и лекарствени препарати онлайн все по – често ще се ориентира към виртуален достъп. Освен многообразието от продукти до, които клиентите имат денонощен достъп е важно да подчертаем, че в забързаното ни ежедневие не бива да се губи време и да се натоварват излишно финансовите разходи особено, когато става въпрос за прилагане на адекватно лечение.

Има няколко ясни ползи от това фармацевтичната индустрия да присъства он лайн. Това са:

  • Достъп до широк спектър медикаменти;
  • Конкурентни цени;
  • Безопасно и бързо набавяне на консумативи и лекарства, които са необходими на пациентите;
  • Правилния продукт без да се купува негов аналог може да бъде на разположение в рамките на няколко часа.

Изключително гъвкави по отношение на добри цени и срок за доставка се оказват голяма част от он лайн аптеките. Повода да обърнете внимание на този тип услуги може да се окаже невъзможността ви да посетите физически обект. Ако сте настанени в болнично заведение или пък поради риск от инфекция е желателно да ограничите контактите си то единствения начин да продължите лечението си с подходящите медикаменти е именно достъпа, който виртуалните аптеки ви осигуряват.

Онлайн аптеките в световен мащаб

Все повече страни са появяват на картата с позволени търговски дейности във фармацевтичния сектор. У нас тази тенденция е доста активна през последните пет-шест години. Основните предимства се дължат и на това, че се създава една много спокойно и удобна среда за покупка. Знаете ли, че доста е нараснал процента на млади хора, които използват виртуалните платформи. Тук те могат да намерят решения за проблемите си без да се притесняват от това, че се налага да закупят:

  • Препарати за интимна грижа;
  • Лекарства за сексуална стимулация;
  • Други хигиенни материали;
  • Висококачествена медицинска козметика и други.

И тъй като търговската политика за продажба на лекарства и у нас следва световните тенденции за все по-висок ръст на клиентите, които предпочитат този способ за придобиване на препарати и медицински консумативи е очевидно защо се наблюдава повишаване броя на он лайн аптеките.

Решение заради липсата на квалифицирани фармацевти за физически аптеки


За да се намери правилното решение за дефицита на специалисти много предприемачи са установили, че именно он лайн търговията на лекарства е приоритетен вариант, който би могъл да им спести от наемането на персонал, който да притежава нужните познания за консултиране и обслужване на клиенти. Ако в една физическа аптека са необходими поне четирима фармацевти, които да се редуват на сменен режим, то за работа във виртуалната е необходим само един, посочват VTV.bg.

Всичко, което е свързано с търговската дейност от приемане на поръчката до логистиката и изпращането може да се извършва и от служител без фармацевтично образование. В случая само при необходимост от компетентна консултация с дипломиран фармацевт се налага чрез чат форма или връзка по телефон клиента да получи конкретните насоки и препоръки.