Видове багажници за велосипеди на покрива

icon
Sofialive.bg
Източник: car-expert.bg

За нуждите на велосипедистите и запалените по този спорт, се предлагат различни модели багажници за велосипеди. Има модели, както за покрива на автомобила, така и за задното стъкло на хечбек и седан автомобили, така и модели предназначени за теглича на каравани и сув-ове.

Багажникът за велосипеди за кола на покрива е уникално оборудване за превозно средство, което ви позволява да транспортирате от един до няколко велосипеда на покрива на колата си. Багажникът се състои от напречни греди, които минават по дължината на покрива на вашия автомобил. В зависимост от модела можете да получите багажник с единична или две напречни щанги. Ще трябва да регулирате височината на багажника за велосипед, за да отговаря на размера на вашето колело. Тези багажници за колела са най-подходящи за леки автомобили, сувове и ванове.

Някои багажници за колела са по-подходящи за определени модели превозни средства, докато други са по-подходящи за определена употреба. В тази статия ще обърнем по-специално внимание на моделите багажници за велосипеди на покрива.

Когато говорим за удобство и бърз монтаж е демонтаж на велосипедите, трябва да имаме предвид някои неща. Например, багажникът за велосипеди Travel Life изисква монтаж в центъра на покрива, което може да затрудни достигането на велосипедите при разтоварването или разопаковането им. Въпреки това, неговата сгъваема централна греда го предпазва от провисване и поддържа велосипедите винаги изправени. Освен това има заключващо решение, което можете да закупите отделно. Той пасва на повечето аеро и квадратни напречни греди и може да се монтира без никакви инструменти.

Модели багажници за колело на покрива

Има няколко различни вида модели багажници за велосипеди на покрива. Някои от тях са по-подходящи за определени типове велосипеди от други. Например, някои покривни багажници имат по-малка товароносимост от други. Ако притежавате голям, тежък велосипед, може да искате да избягвате багажниците на покрива. От друга страна, някои модели стойки за велосипеди на покрива могат да поберат няколко на брой по-малки и леки велосипеди. Изборът ви зависи от вашите нужди и желания.

 


Да поговорим за сигурност

Трябва да знаете, че интегрираните брави са само краткосрочно решение. Освен това кабелите на някои модели могат лесно да бъдат прерязани. Има случаи, когато са откраднати багажници с колела върху тях. Като цяло дългия престой в неохраняема крие своите рискове.

Монтаж

Някои багажници за колела на покрива изискват повече усилия от други за инсталиране. Например, някои изискват да вдигнете велосипеда над главата си, което може да е опасно в многоетажни паркинги.

Багажниците за велосипеди на покрива имат различни опции за монтаж и различни стилове на монтаж. Има различни модели багажници за покрив Thule и всеки има свои собствени уникални опции за монтаж. Thule е марката, доказала се с най-голямо разнообразие от аксесоари, като тави за велосипеди, покривни кутии, багажници за ски и носачи за сноуборд. Има също покривни палатки, помощни тави, багажници за каяк и дори за въдици.

Най-добрият автомобилен багажник на покрива за 2022 г

След консултация с car-expert.bg, които предлагат, както голям асортименти авточасти, така и различни модели аксесоари и консумативи, научихме някои интересни неща. Багажник за колело на покрива може да добави допълнителен обем и място за съхранение и да подобри товароносимостта на вашия автомобил. Повечето топ модели са произведени от Thule и Yakima и разполагат с различни характеристики, включително естетика, издръжливост и сигурност. Друга топ марка е INNO, която също произвежда отлична селекция от багажници за няколко на брой велосипеди на покрива.

Покривният багажник за велосипеди Vector на Thule е един от най-добрите налични, съчетаващ лукс и функционалност. Има подвижна филцова подложка на дъното и капак с бяла линия, както и LED светлини, активирани при движение. Неговият аеродинамичен дизайн и стоманените подсилвания в основата му помагат да поддържа аеродинамичната си форма.