За какво да следим при избор на фирма за къртене

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Ако ви предстои да правите сериозни промени у дома и ако къртенето е една от задачите, които ще трябва да изпълните, изборът на фирма ще е нещо, на което трябва да обърнете доста голямо внимание.

Както можете да видите във фирмата за кърти чисти и извозва SofDestroy.com, има три важни момента, на които трябва да се обърне повече внимание, а именно, гладко протичане на дейността по разрушаването, последвано от качествено разчистване и завършено от извозването на отпадъците.

Къртенето се извършва по план

За да предприемете една такава сериозна задача, трябва да имате проект от специалист, който да ви каже къде и какво можете да къртите. След като проектът е създаден, трябва да се вземат необходимите за това разрешения от съответната община.

Едва тогава можете да пристъпите към реализация на проекта, така че сградата да бъде в пълна безопасност. Освен това, редно е да се спазват и часовете за работа и почивка, защото това лесно може да се превърне в повод за конфликт. 

Почистване на обекта след къртене

Може да си кажете, че това е фасулска работа, която ще успеете да свършите дори и сами, но не се заблуждавайте. Знаете колко много време ви отнема дори и едно съвсем обикновено рутинно почистване на жилището, а камо ли ако трябва да разчистите след като е разбита цяла стена.

Предпочитайте фирма, която гарантира, че след като се приключи с разрушаването, обектът ще се разчисти. На пръв поглед може да ви се стори, че тези фирми искат по-големи хонорари, но не се заблуждавайте. Пакетната услуга винаги излиза доста по-изгодна за вас.

Извозване на отпадъците

Когато наемате фирма за къртене, непременно се уверете, че след приключването на ремонтната дейност, отпадъците ще се извозят. Има фирми, които ще почистят обекта и ще го подготвят за довършителните дейности, но няма да изхвърлят боклука. Вместо това, просто ще го съберат на купчина някъде отстрани.


Избягвайте такива фирми, защото после ще се чудите как вие сами да организирате изхвърлянето на отпадъците. Най-вероятно ще ви се наложи да намерите друга фирма, която да почисти. Имайте предвид, че боклуците, които остават след рушене на стени и други подобни не се изхвърлят в контейнерите за битови отпадъци, а се носят на специално депо.