5 най-важни песни в живота на актьора Стефан Попов

icon
Sofialive.bg
Източник: Стефан Попов

Всеки от нас изгражда и променя своя собствен плейлист спрямо периода от живота си и настроението. Но със сигурност има няколко песни, които са най-важните за нас и са ни спасявали в трудни моменти или радвали в най-щастливите. В рубриката #Плейлистът на... днес за любимите парчета и защо са ценни за него говори актьорът Стефан Попов - Чефо, който през 2017-та година участва в българския сериал "Ние нашите и вашите", през 2018-та година - в онлайн сериала "Следвай ме", а в последни време прави готините коментарни видеа за "Господарите на Уеба". Ето какво сподели той:


1. Avicii -Wake me up

Най-любимият ми изпълнител, най-любимата ми песен. Беше 2013-та, аз бях страшно депресиран и изцеден от първия си курс в НАТФИЗ. Копнеех за щастие, бях изсмукан от целодневен престой на прашна тъмна сцена. Песента я чух юли, в разгара на лятото. Оттогава електронният жанр започна да ме съживява, мотивира и укрепва.


 

2. Bob Marley - Is this love

Марли е друга ужасно докосваща личност за мен. Той се развива като артист по време на гражданска война в Ямайка и успява, дори за малко, да умиротвори цял един народ. Тук и текстът е много въздействащ: “Ще споделим подслона на моето едничко легло”. Това като го чуя и ме пренася във времето, когато любовта не е била толкова комерсиална. Или може би тя още може да бъде такава?

 

3. Slatkaristika - Jas Imam Nekoi

Тази песен не бих я слушал отново, защото ще ми напомня за една жена, която вече не е в моето обкръжение. Истината е, че когато слушах тази песен, бях истински щастлив. Щото на македонски всичко звучи хем като чужда песен, хем разбираш всичко. Пък и в крайна сметка какво по-яко от това да имаш нЕкой? Слаткаря е Бог и далеч не е единствената ми любима негова песен. В България нямаме такъв истински рапър, който дори в комерсиалното има свой собствен, човечен почерк.

 

4. F.O. - Moрякът

Имам шанса да познавам безспорно талантливия F.O. Той е пример за човек, който не следва утъпкания път. “Морякът” е песен, която ме пренася там, откъдето съм и аз - морето. Дори той да е от Бургас, а аз от Варна - враждата е абсолютно измислена и ненужна. Когато живееш далеч от морето, винаги има моменти, когато то ти липсва. Тази песен ме праща точно в морските градове и в една по-приятна “лекост” на нещата.

 

5. ФСБ - ВИСОКО, ВИСОКО

Много е смешно, че 26 години аз не знаех текста на тази песен. Викам си “нищо не чувам тук, нищо не разбирам, к’во пее този”. Буквално преди 6 месеца чух колко е силен текста, само 2 реда, а казват толкова много: “Високо, високо, високо. Високо застани. Над завист и обида. Над дребните сплетни.”.

Ей това го забравяме ние хората. Да заставаме високо!