5 най-важни песни в живота на Ива Екимова

icon
Sofialive.bg
Източник: Ива Екимова

"Благодаря ви, Sofia Live, за тази вълнуваща покана. Музиката е неразривна част от моя живот. Не само защото родих певица. Не само защото се омъжих за музикант. Не само защото майка ми е учителка по пиано. Не просто защото дълги години бях водеща в единствената българска музикална телевизия.

Музиката е това, което най-елегантно ме превежда през цялата палитра от емоции, които вълнуват душата ми и бушуват в сърцето ми.

Ето го моя топ 5, който включва сегашните ми фаворити. Навярно в миналото са били други, а в бъдещето ще са различни. Моят топ 5 – тук и сега!"


5. When you believe - Марая Кери и Уитни Хюстън

Преди години, когато моето пораснало момиче бе съвсем мъничка, с баща й много обичахме заедно да гледаме холивудските анимации. Почти едно десетилетие по-късно все още пазим дисковете, които съхраняват спомените ни от домашните киновечери, в които тримата сядахме на дивана в хола и се потапяхме в атмосферата и магията на нарисуваните и оживели на екрана приказки.


 

4. Roxette - It Must Have Been Love

Още един филмов саундтрак към лента, която мога да гледам дори когато един ден се грижа за внуците си. Неизброими са пътите, в които съм плакала заедно с Джулия Робъртс. Една песен, с която многократно са пресъхвали сълзите ми, угасвайки в неизбежната вяра, че „трябва да е любов”.

 

3. Jennifer Hudson - One Night Only

Още един любим филм и една от неговите емблематични песни. Изгледах „Мечтателки” на един дъх и си го припомням с удоволствие. Той е онова доказателство за ниво и професионализъм, в които се опитвам да възпитавам дъщеря си. Напомняйки й, че ако търси образец за сравнение, трябва да се цели само в звездите...

 

2. Bon Jovi - Livin' On A Prayer

Бон Джоуви е първата група, която избрах да слушам без да се съобразявам с влиянието на семейството и средата си. Трябва да съм била на 15 или 16 години и така се пристрастих към този хард рок, че дълги години не успях да се измъкна от влиянието му. Най-голямото щастие, сравнимо със сбъдната мечта, за мен бе, когато групата дойде за своя първи концерт в България и истински страдах, когато алергичният пристъп на Джон не му позволи да продължи до финала.

 

1. Дара Екимова Ft. Искрата - Sagapao

Това е най-голямата ми гордост. Не само дъщеря ми. Това е песен, в която вложихме много труд, усилия и ресурси. Повече от две десетилетия работя в областта на комуникациите. В някои от тези години и с музиканти и артисти, изпълнители. Часове са минавали в дискусии на тема: „Откъде започва работата по един музикален проект”. Понякога артистите бяха категорични, че всичко започва с окомлектованото с видео музикално прозизведение. Преди да започнем работата по Sagapao бях категорична, че това не е така. И резултатът го доказа.