Сервизи за хранене

icon
Sofialive.bg
Източник: https://neostyle.bg/

Изборът на сервиз за хранене на пръв поглед може и да не изглежда толкова важен, но истината е, че ако притежавате правилния комплект, той ще направи много по-приятно времето за хранене. Друго, което може да постигнете, е да промените целия облик на кухнята или трапезарията си. А ако искате да впечатлите гостите си или да подарите луксозен сервиз, трябва да вложите повече старание да откриете по-изискан и елегантен модел.

Има и варианти да изберете по-универсален сервиз, който да използвате всекидневно за хранене и за по-специални семейни или приятелски вечери.

Какъвто и сервиз да избирате обаче, има характеристики, които трябва да вземете предвид като материал, дизайн, брой на частите, тегло и др. Много фактори, с които да се съобразите, без да забравяте и здравината и качеството, което означава утвърден производител и съответно по-висока цена.

Сервизи за всеки ден

След като се заемете с проучване какъв сервиз за хранене ще бъде подходящ според вашите критерии за материал, цвят и т.н., ще се окаже, че не е толкова лесно да избирате между стотиците предложения на пазара. Ще попаднете на сервизи от порцелан, меламин, закалено стъкло, керамика и др. материали. Ще останете зашеметени от разнообразието на цветове и дизайн и пред вас ще се отворят толкова много възможности, че в един момент наистина ще се затрудните относно избора си сред толкова красота.

Все пак обаче може да се ориентирате към няколко продукта, които отговарят най-точно на първоначалните ви идеи за сервиз.

  • Семпъл, но и изискан

Ако един сервиз може да съчетае скромно и в същото време елегантно излъчване, това е сервизът от бял порцелан с ефектна щампа по краищата на кръглите чинии. В https://neostyle.bg/servizi-za-hranene ще откриете разнообразни предложения за сервизи от 18 и повече части с деликатни декорации и по-бледи орнаменти. Подобен класически изчистен, но изискан сервиз би подхождал на кухня или трапезария в светли цветове.

  • С нестандартна форма

Ако искате да внесете доза аристократизъм в кухнята, изберете сервиз с чинии, които се открояват с нестандартната си форма. Защо да не изберете квадратни със заоблени ъгли. Дизайнът може да бъде бяла основа с флорални мотиви, в черно и бяло или жълтозелено, като всеки един вариант ще допринесе за повече свежест със своята различност сред останалата стандартно кръгла посуда в кухнята ви.

  • С изпъкващи цветове


Може бялото да е класика, но сервиз с атрактивни цветни чинии ще изглежда доста колоритно. Изцяло лилави, зелени или дори червени, а може би изпъстрени със стилизирани цветя и орнаменти в красиви фигурални композиции, такива сервизи ще предизвикат истинско удоволствие от храненето.

Същите идеи може да приложите и за покупката на сервиз за по-специални случаи или за подарък, но може да помислите и за по-луксозен вариант.

Сервизи за специален случай

Почти всяко семейство притежава сервиз „за гости”, защото е по-запазен и са налични всичките му части. Но ако нямате такъв, а искате да впечатлите не само с кулинарните си способности, огледайте се за сервиз, грабващ вниманието.

  • С цветно присъствие

Интересните флорални мотиви като декорация на сервиз от аркопал или висококачествен бял порцелан винаги внасят добро настроение на трапезата със свежестта на пролетните си багри.

  • С изчистена визия

Семплият, с изчистени линии сервиз, често едноцветен и с нестандартна форма на чиниите, се предпочита и за най-добрите ресторанти. Храната изпъква най-добре на неутралния фон и такъв сервиз би допълнил настроението на един по-изискан обяд или празнична вечеря.

Сервиз и в двата варианта ще бъде подходящ за домашно всекидневно ползване, но може да се превърне и в чудесен подарък. А вие имате възможност за богат избор и на други, стига да отговарят на изискванията ви, за да сервирате вкусна храна за семейството и гостите си в красив сервиз от Neostyle.