Какво да правим в София през август? (Първа част)

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Август може да бъде убийствен за всеки един в София. Особено когато в мислите си ти си на някой усамотен плаж, под чадър, четейки книга. Тази година жегите също са огромни. Точно затова август може да бъде изключително опасен за здравето на тялото и психиката. Ето няколко занимания, които могат да ви изкарат от августовата депресия:

1. Разхождай се в парка

Препоръчително е това да се случва рано сутрин или късно вечер, защото отново ще стигнем до въпроса за застрашаването на здравето. Каквото и да се случва, природата винаги лекува с красиви гледки, приятни места за сядане и прохладни шарени сенки. Вземете и хубава компания или просто пригответе плейлиста с любимите песни и ще забравите плановете си за морето.

2. Приятна книга в прохладен двор

Изпробвано е - работи. Когато намериш идеалната книга и се пренесеш в нея, повярвайте ми, морето вече няма да има значение. Пригответе си и една приятна напитка, за да останете хидратирани.

3. Лятно кино на открито

През летните месеци има доста открити кина и дори автокина, които предлагат добра селекция от филми. Най-голямото предимство на тях е, че не е необходимо да се затвориш в тъмна зала без достатъчно кислород, потърквайки очите си, които страшно много започват да наболяват. Е, все още имате време. Разберете дали има лятно кино и във вашия град и се насочвайте натам. Няма да останете разочаровани.


4. Спортувай

Спортът никога не е излизал от мода, а лятото е перфектното време да покажем изваяните си тела на плажа. Дори да не е на морето, вероятността някой/я приятел/ка да ви покани на басейн в София е голям. Затова заедно с плейлиста с музиката приготви и този с тренировките. Опъни едно килимче в парка и се отдай на грижа за здравето сред природата. Гарантираме - това ще ви зареди повече от всичко.

5. Преоткрий София и Витоша

Започнахме тази статия със съвет за разходка, нека го завършим подобаващо. Дори и да си живял 50 години в София със сигурност има места, които не си видял. Обаянието на непознатото, съчетано с любовта към нещо, което знаеш, че ще обичаш, колкото и да е гадно, токсично и изнервящо като София, е толкова силно, че ще искаш всеки ден да откриваш по нещо ново. Като с любовта - познаваш един човек от години, но когато той ти покаже онези кътчета от душата си, които досега не си виждал, а си заслужават, ето това се нарича приятна изненада. После искаш още и още...