Как да се спасиш от жегата в лятна София

icon
Sofialive.bg

Ако си от онези хора, които не харесват лятно време да седят постоянно вкъщи пред климатика или вентилатора, спасявайки се от жегата, а предпочиташ да си под жаркото слънце на разходка из София– следващите редове се отнасят за теб.

Всички ние, които се осмеляваме на големите горещини да тръгнем из малките и големи улици на столицата, знаем че трябва да си добре подготвен. Затова, ако за първи път си решил да се втурнеш в това приключение ето някои неща без които не бива да излизаш.

Вода

На първо място – вода. От изключителна важност лятно време е да се хидратираш, т.е. да пиеш много течности. Затова е задължително да инвестираш в една хубава бутилка, която да е твоят най-добър приятел лятно време. Разбира се, ако не ти се носи, винаги можеш а си набележиш местенце в близост до чешма.

Слънчеви очила

Освен портфейла, ключовете и телефона, много важно нещо без което не само лятото не трябва да излизаш са слънчевите очила. Ако през останалото време за някои хора те са просто аксесоар или нещо, което да придържа косата ти, за да не ти влиза в очите, то лятото слънчевите очила са спасение за очите.

Ветрило


Ветрило или преносимо вентилаторче за телефон – задължително. Колкото и оскъдно да се облечеш, лятно време, когато освен че е адски топло, е и адски задушно, нищо друго не помага освен традиционното ветрило или всякакви други подръчни средства, които да направят поне малко ветрец. Докато ръката ти не се откъсне от тялото.

Ако пък държиш да не си вееш и си решил да сваляш килограми лятно време, чрез потене, поне ползвай дезодорант.

Слънцезащитен крем

Няма нищо по-приятно от това цял ден да си обикалял из София, да си се разхождал, пил кафе, да си си говорил по паркове и пейки с приятели, мислейки си, че си се сдобил с приятен летен загар дори без никакви усилия. Да, би било приятно. Но обикновено вместо приятен тен се прибираш вкъщи и осъзнаваш, че всичко те боли и си с трета степен изгаряне. Затова винаги, винаги, ама винаги се мажи със слънцезащитен крем преди да излезеш от вкъщи, особено ако си по рождение с кожа като на албинос.

Добра компания

Лятно време, когато е най-топло, нищо друго не е способно да те изкара от вкъщи, освен добрата компания. Заобиколи се от хора, заради които си заслужава да се пържиш навън. Защото без добри приятели, след първата крачка на слънце, ще ти се иска да умреш и да не си излизал. А без добро настроение, навън е неспасяемо.

 

Автор: Евгения Тошева

А тук ти казваме кого можеш да видиш на плажа

Мечтае за вътрешна хармония и се е запътил към един по-щастлив етап от живота си