Най-доброто ръководство за вашата градска почивка

icon
Sofialive.bg
Източник: https://esky.bg/

Нямате търпение да поемете нанякъде за уикенда? Много хора се чувстват по същия начин. Как да планирате идеалното кратко бягство за почивните дни? Ето нашите съвети как да се справите с всичко и да сбъднете едно наистина добро и пълноценно пътуване.

Изберете дестинация, полет, настаняване и определете бюджет

На първо място, помислете - колко сте готови да отделите за това приключение? Ако бюджетът ви е по-малък, спокойно, няма нужда да отменяте плановете си. Просто изберете дестинация, до която има евтини полети. Подобни ви очакват на страницата на esky. Предлагат да посетите градове като Милано, Париж, Брюксел, Рим, Болоня, Барселона и много други, като летите на много достъпна цена. На сайта можете директно да разгледате и места за настаняване, като платформата дори предлага директно пакетна цена. Имайте предвид, че тези цени обичайно са по-добри от общата сума за отделните услуги. Налични са и опции за наемане на автомобил и паркомясто. Ако вече сте избрали дестинацията, датите, на които ще летите и настаняването, действаме нататък по списъка. Обмислете застраховка, която ще покрие непредвидени рискове като загуба на багаж, медицински разходи, закъснение и анулации и други.

Планирайте своя летищен трансфер

В България е общо взето ясно как ще се придвижите от дома си до летището и обратно. Когато кацнете в чуждата държава обаче, добре е да знаете как ще се придвижите до хотела, къщата за гости или апартамента, които сте избрали за своя престой. Разгледайте опциите още преди да тръгнете, за да бъдете спокойни, че сте наясно с всичко и да избегнете излишния стрес. Проучете най-благоприятните и удобни опции за придвижване от летището до мястото за настаняване, ако има онлайн резервационна система директно си купете билет, проучете откъде на летището потегля избрания транспорт и приятен път! При всички положения, особено ако местния език или някой универсален като английският не ви е сила, добре е да сте подготвени относно трансфера до хотела. Добрите места за настаняване предлагат опция да ви вземат от летището. Разбира се, винаги можете да си наемете и кола, като включително esky ви дава опция за това при избор на полета. Преценете сами за себе си кой е най-добрият вариант за вас. Ако се налага преди това да пътувате от друг град до столицата и после до избраната дестинация, то можете да използвате полет за вътрешни пътувания като примерно самолетни билети варна софия и си спестите още повече време с трансфери по въздух.

Планирайте как ще се придвижвате из града

И като говорим за транспорт - проучете къде са местата, които искате да посетите спрямо мястото, което сте избрали за престой в града. Запознайте се с местния градски транспорт и правилата и условията за ползването му. Преценете кои карти и билети са най-изгодни спрямо вашите планове и маршрути. Ако всичко ви е наблизо - толкова по-добре. Слагате любимите си сникърси и сте готови да покорите града. Ако сте избрали да се придвижвате с кола под наем, проверете условията и зоните за паркиране, за да не останете неприятно изненадани. За да можете лесно да се ориентирате, още докато сте у дома си изтеглете офлайн карти примерно от Google Maps. Така винаги ще разполагате с верен помощник в търсенето на всякакви неща из града - от забележителности и апартамента ви, до спирка на градския транспорт или ресторант, който искате да посетите.

Възползвайте се от предложенията за туристи

В много от големите европейски градове, са налични карти за туристи, които можете да закупите и онлайн. Те включват входните такси за най-популярните обекти, като цената е доста по-достъпна, отколкото ако заплащате вход на всяко място поотделно. Понякога има включени и допълнителни отстъпки като вход без чакане на опашка, разходка с корабче и други. Ако сте от хората, които обичат забележителностите, това е идеално решение. За определени обекти, към които има много голям интерес, можете да си резервирате място в групата посетители в определен ден и час. Препоръчително е да си направите подобни букинги, за да не се окаже, че трябва да изгубите няколко часа само в чакане. Същото важи и за заведения за хранене, които държите да посетите. Потърсете и опциите за безплатен пешеходен тур, които са налични във все повече градове. Ако баровете и клубовете са вашето място - проучете и тях.

Пътувайте умно с малко багаж


За уикенд пътуванията няма нужда да вадите големите куфари от килера. Достатъчен е малък куфар с размери отговарящи на изискванията за ръчен багаж. Той не само ще е достатъчен да събере всичко, което ви е необходимо за няколко дни и ще ви спести средства, но и няма да ви се пречка по време на придвижването из летището, до хотела и т.н.

Не забравяйте и да се чекирате онлайн за полета. Освен в телефона си, вземете и разпечатка на билета. Проверете дали разполагате освен с банкова карта и с достатъчно пари в брой в подходяща валута. Не забравяйте документите за самоличност и вижте да не сте взели погрешка паспорта на друг член от семейството - историята помни много подобни случаи. Вземете си доброто настроение и приключенския дух, оставете работата и тревогите зад гърба си и приятен път! За самолетните билети и настаняването можете винаги да разчитате на esky - верен приятел за страхотни уикенди на достъпна цена.