Радев от Лондон: Това не е прощаване с кралицата, а специална траурна операция

icon
Sofialive.bg
Източник: Getty Images

"Това не е погребение, а специална траурна операция" - така Румен Радев е коментирал с автобусен шофьор в Лондон събитието, на което присъстват държавни лидери от цял свят. За да се избегнат тежки задръствания, много от официалните гости се придвижват в английската столица с автобуси вместо с лимузини.

Малко по-късно президентът се е сетил, че това е реплика на Стефан Янев, който бе негов секретар по сигурност и отбрана.

"Обърках се, защото тук е пълно с агресивни западни журналисти, които постоянно ме питат "Наистина ли сте казали на 25 февруари "Видно е, че Русия ще спечели тази война". Изобщо Лондон е объркващ град. Няма жълти павета, а и всичко е хем хубаво, хем готово. Притесняват ме и топовните гърмежи, предвидени в церемонията за погребението на кралицата. Ние, военните, сме чувствителни на тема гърмежи. Самолети F-16 също ни напрягат, но това е друга тема" - пояснил е Радев пред приятелски настроени репортерки от националните ни телевизии, които въпреки тъжния повод не спират да се усмихват закачливо от екрана, защото да си в командировка в Лондон е приятно.

Някои политически лидери у нас също коментираха погребението на кралицата.

Костадин Костадинов бе директен, както винаги. "Елизабет Втора се ваксинира и видяхте какво й се случи. Ние продължаваме да сме против тези експериментални течности. А и не знам защо вече десет дни всички медии ни занимават с британската кралица" - заяви лидерът на "Възраждане".

"Трима папи са ме галили по главата, но не можах да се срещна с Елизабет. Ако не бяха Асен и Кирил с тяхната инфлация и купуване на газ от посредници, вероятно щяхме да се видим с нея" - отсече Бойко Борисов.

Българското правителство също излезе с позиция относно кончината на кралица Елизабет.


"Монархията за британците е като руския газ за българите. Нещо неизбежно и вечно" - четем в съболезнователната телеграма.

Събитието на годината коментира и футболният треньор Димитър Пенев.

"Елизабет Две е номер едно! Аз съм играл пред един от нейните синове, онзи средния" - сподели стратегът от Мировяне.

 

Автор: Дон Базилио