Нещата, които си отлагал, а се случват много лесно

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock/Guliver

Пристигна есента, а с нея идва и меланхоличното настроение, трудния преход от слънчево към мрачно и прохладно, но нещата, които сме си обещали да направим още в началото на годината си останаха там. Не ги направихме, отлагаме ги, защото ни е страх, а не защото изискват толкова време и усилие. Е, ние сме тук, за да ви подсетим да помислите за онези неща, които ще ви помогнат да станете по-добри версии на себе си и то точно в сезона на депресията. Нека я изгоним и да й покажем кой командва тук!

 

1. Научи нещо ново

Независимо дали ще започнеш с начален етап на някой чужд език или ще запишеш курс на обучение, за който отдавна си си мислил, но все отлагаш. Ами направи го. Това със сигурност ще ти помогне в твоето личностно и професионално развитие. Все пак не искаш да останеш на едно и също ниво, нали?

 

2. Започни да спортуваш

Спомняме си твоите новогодишни обещания и това присъстваше в списъка години наред. И какво стана? Не е задължително спортът да бъде двучасов и то в зала. Започни вкъщи с базови упражнения. Дори може да пробваш йога - спортът, балансиращ тялото и ума. Ако не е твоето нещо, има редица варианти. Ще успееш и вярваме, че ще постигнеш забележителни резултати, за които си мечтаеш от години.


 

3. Декорирай стаята си

Домът ни е нашият прекрасен и невероятен свят. Защо да не го направим още по-красив, като декорираме стаята си така, както винаги сме си мечтали. Не изисква много време и пари, а крайният резултат е гарантирано зашеметяващ.

 

4. Направи есенно почистване

Когато стане време за почистване, винаги си намираме оправдания, че трябва да направим нещо по-важно. Всъщност по-важно няма, защото както вече споменахме домът е нашата крепост и е хубаво той да бъде чист, уютен и подреден.

 

Бонус:

Подреди рафтовете с книгите си и дрехите в гардероба си

Когато е подредено вкъщи, ще ти е подредено и уютно в душата. Доказано е от учените, че това влияе успокояващо и всеки има нужда от подобен тип терапия поне веднъж месечно. Успех!