Хвани си софийско гадже в няколко стъпки

icon
Sofialive.bg
Източник: iStock

София може както да бъде скучна през лятото, така и безкрайно романтична. Летният сезон е синоним на свалки, тайнственост, нощни разходки, летни истории и връзки. Ние сме тук, за да ви помогнем с няколко съвета за свалки в столицата. Местата, на които може да срещнете любовта на живота си в София са:

1. Курс по рисуване на по чаша вино

Съчетайте полезното с приятното - освен, че е безкрайно отпускащо да рисувате летни пейзажи и да пиете вино, това е едно от най-вероятните места за свалки, първи срещи. Имате време да си поговорите, докато рисувате. Някои хора буквално могат да си разкажат живота на по чаша вино.

2. Фитнес

Има много примери за успешни свалки във фитнеса, преминали във връзка. Има и доста позитиви - още в началото разбираш, че човекът отсреща има същия интерес като теб - да поддържа тялото си във форма. Останалото ще го разберете, ако се заговорите.

3. Дискотека

Класика в жанра със свалките - танцуваш, споглеждаш се с някого и вече знаеш - "Това ще бъде лятната ми свалка". На такива места обикновено е доста шумно, но се отдайте на танците. Поне ще разбереш дали човекът отсреща може да танцува. Останалото - на по кафе.


4. Концерт

Това лято се организират доста концерти в София. На подобни места също може да се запознаете с хора, много подобни на вас. Концертите носят своята магия и я пренасят така, че да пожелаете да отидете отново. А какво по-хубаво от това да го посетите с човека, с който сте се запознали именно на такъв концерт?

5. Разходка в парка

И това е класика. Дори и на Вашето куче да не му се разхожда - накарайте го да поиска. Ако нямате куче - вземете назаем от приятел. Но трябва да имате куче. То е като дете - всички му се радват, а това е идеалният момент за свалки. Готино куче, красив стопанин - какво по привлекателно!

6. Витоша/красиви гледки

Отиваш на приятна разходка или на красива гледка и буквално влизаш във филма. Отпиваш от питието си по най-замечтания начин и очакваш някой готин човек да се доближи до теб и да каже: "Извинете, мадам. Дали може да ме удостоите с честта да се запознаем?". Или нещо по-бейсик. Важното е да се получи разговор. Изглеждайте естествено.

Най-важното е да не насилвате нещата. Дори и свалката да не ви се полули това лято, това не означава, че свалките през другите сезони не носят своя чар. Не е задължително да е тук и сега.