Бърз наръчник по флиртуване

icon
Sofialive.bg

Мъже, жени, чувствали ли сте се сякаш нещо ви убягва, когато се борите за вниманието на противоположния пол? Не се срамувайте – признайте си! Не сме се събрали тук, за да се надсмиваме. Тук сме, за да свършим малко работа.

Напоследък съм забелязал, че думи като „самоусъвършенстване“ са модерни. Аз също я използвам доста често. Докато изготвях този материал се замислих, че мога да споделя своя опит в бездънното море на флирта. Истината е, че се допитах до вас – аудитория, читатели на всякакви подобни материали, мечтатели, любовчии, „играчи“ и пр. – всичко на всичко десетина мнения събрах. Общото между тях е едно – „флиртаджия“ се раждаш, не се учиш. Бързам да успокоя онези от вас, които не усещат да са се родили такива. Ще се опитам да ви предам БЕЗПЛАТНО няколко съвета, в които лично съм се убедил.

Първобъдете честни с човека, когото ухажвате. Неслучайно с това започвам. Най-важното е да сте честни и открити, но с мярка. Не питайте как става – въпрос на усет е. Обикновено повечето изплюват всичко за себе си и бързичко се превръщат от вълнуваща афера в безинтересен натрапник. Избягвайте това – дръжте карти докрай.

Второ – представете искрено важните моменти от миналото си. Всички бихме искали да сме наясно с това откъде идва нашият събеседник. Трябва да знаете, че той също би искал да знае откъде сте тръгнали. Важно е да се помни, че за някои неща може да послъжете или да преувеличите, но за други това не би било добра идея, защото светът е малък и ако лъжете прекалено много, може да паднете в собствения си капан. Имайте мярка и не хиперболизирайте прекомерно!

Трето – създайте представата за това, че знаете какво искате и имате вариант за това, по какъв начин да го постигнете. Това привлича вниманието на отсрещния пол. Бъдете сигурни, че не съществува човек, който да не си пада по амбициозни и продуктивни личности. Просто е – развивайте себе си и това ще се забележи от когото трябва.

Четвърто – усмихвайте се повече. Да, знам… чували сте го хиляди пъти, но само ако знаехте в колко от случаите, в които не сте се усмихнали, някой ви е подминавал без да забележи истинското ви присъствие, ще се изненадате от бройката. Съвет, който лично съм изпробвал, е да упражнявате усмивката си пред огледалото – помага, когато сте в полеви условия.

Пето – комплексна магнетичност. Наскоро преподавател в лекция правеше отчаяни опити да докаже теорията, че харизмата била вродена. За да усвоите правилно държание, придружено с привлекателност се стремете комуникативните ситуации, в които попадате, да са колкото се може по-разнородни. Ще спечелите бърз, безболезнен и сигурен опит за това как да се държите и да бъдете максимално отличителни.


В заключение държа да спомена, че тези съвети важат както за ученици в гимназията, така и за хора между 25 и 30-годишна възраст, защото принципът е един и същ. Най-важното е да лъхате увереност в собствените си възможности. Не се страхувайте от новите контакти!


А, да и най-вече... Бъдете себе си и се обичайте!